VIF vände och avslutade snyggt – ”Egentligen inte godkänt”

Markus Ahl gjorde ett snyggt mål när Vimmerby IF avslutade säsongen med en seger. Foto: Linus Johansson

Trots stort manfall lyckades Vimmerby IF avsluta säsongen snyggt. Det blev en 3-1-seger borta mot IFK Stockholm. – Det var riktigt skönt. Killarna visade bra disciplin och moral, säger VIF-tränaren Johan Carlsson.

Vimmerby hade inget mer än äran att spela för i bortamatchen mot IFK Stockholm. Det räckte för att avsluta säsongen på ett snyggt sätt.
– Vi gjorde en bra match defensivt och vann rättvist. Offensivt var det sådär, vi slog bort mycket bollar, men kom ändå till en del chanser, säger Johan Carlsson.

Snyggt mål av Ahl

Det var hemmalaget IFK Stockholm som tog ledningen på en fast situation efter 20 minuter. Men bara några minuter senare var det kvitterat. Rickard Thuresson spelade fram till Markus Ahl, som läckert satte 1-1, vilket också var ställningen i paus.
Efter 60 minuters spel tog bortalaget dessutom ledningen. Återigen var det Rickard Thuresson som stod för framspelningen, den här gången till Stephan Nono Ngaha, som fixade 2-1-målet med en nick

”Thure” avslutade målskyttet

Efter att ha assisterat till två mål var det sedan Rickard Thuresson som fick avsluta VIF:s målskytte säsongen 2015. Efter att en hemmaspelare slagit bollen på en medspelare fick Thuresson ett friläge till skänks och kunde slå in 3-1.
– Jag tycker att många gjorde en bra insats, säger Johan Carlsson och nämner främst den nykomponerade fyrbackslinjen med Jaafar Mustafa Mohammed, Oskar Eriksson, Johan Lundin och Sebasthian Svensson.

Slutade åtta

Segern innebar att Vimmerby slutade åtta i serien med 36 poäng.
Är det ett godkänt resultat?
­­– Det tycker jag egentligen inte. Vi borde ha varit lite högre upp. Men att, efter den tunga period som vi hade, lyckas avsluta med fem raka matcher utan förlust är bra. Det visar på styrka att vända en sådan trend, säger Johan Carlsson.