Annons:

Vimmerby tillbaka på vinnarspåret – bästa insatsen hittills

Jimmy Svensson stod för en stark insats när VIF tog tredje segern för säsongen. Foto: Linus Johansson

Vimmerby tillbaka på vinnarspåret – bästa insatsen hittills

Efter bottennappet senast är Vimmerby IF ett vinnande lag igen. I dag besegrades Konyaspor med 4–2 (2–1) på bortaplan. – Det var inte det bästa motståndet hittills, men vår bästa insats, säger tränare Johan ”JC” Carlsson.

Annons:

Svag insats senast och flera viktiga kuggar borta – men Vimmerby IF imponerade stort borta mot Konyaspor i dag. Trots tidigt underläge kunde VIF ta en lika säker som rättvis seger.

– Det var vår bästa insats för året. Vi trillar boll ganska bra och hade bra fart på kanterna med Karlo och Jimmy. Inställningen var helt annorlunda i dag och vi vann mittfältet. Hela mittfältet gjorde en väldigt bra insats, säger en belåten tränare i Johan ”JC” Carlsson.

Kvitterade omedelbart

Konyaspor tog ledningen efter cirka 20 minuter, men VIF:s replik kom direkt. Rickard Thuresson stötte in 1–1 efter en fin framspelning från löpstarke Markus Ahl. 2–1 kom strax före paus sedan Oskar Eriksson friställt målskytten Karlo Goranci med en fin krossboll.

Efter paus gjorde Vimmerby processen kort med Konyaspor. Oskar Stejdahl sköt 3–1 från distans och Alexander Jonsson satte 4–1 på en hörna.

– Vi löper otroligt mycket och är mycket bättre än Konyaspor. Vi gör fyra mål och är väldigt giftiga när vi kommer in i boxen och har ett bra tryck. I lördags märkte vi att vi inte kommer att vinna matcher om vi inte tar maxlöp och det gjorde vi i dag. Jag var väldigt besviken efter matchen senast, men är väldigt nöjd i dag.

”Är ett topplag”

Konyaspor reducerade efter ett fint distansskott i krysset – men VIF-segern var ohotad. Alexander Jonsson ersatte avstängde Johan Lundin som mittback och bildade ett felfritt innerbackspar med Jaafar Mohammed.

Även hela Vimmerbys mittfält stod för en fin insats, men bäst var Jimmy Svensson.

– Han var fruktansvärt bra i dag. Han peppade alla och var bra i spelet också. Överlag var det väldigt många som visade sig från sin bästa sida. Det var också skönt att se att vi klarar oss utan Ola (Lindblom) och ”Holma” (Johan Lundin) eftersom de är ett av seriens bästa mittbackspar.

Segern var Vimmerbys tredje på fyra matcher.

– Jag tycker att vi är ett topplag i den här serien, men vi har mycket att jobba på. Hittar vi jämnheten kan vi förvåna många. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt