Annons:

Hultsfreds FK numret större än Djursdala SK – vann dagens match

Sebastian Strömbom var en an Hultsfreds FK:s bästa spelare när laget besegrade Djursdala SK på söndagen. Foto: Arkivbild

Hultsfreds FK numret större än Djursdala SK – vann dagens match

Division 4-nykomlingen Hultsfreds FK var numret större och vann söndagens träningsmatch mot Djursdala SK, som ju åkte ur division 4 i höstas.

Annons:

Matchen slutade 3-1 till HFK efter att laget haft ledningen med 2-0 i halvtid och 3-0 långt in i andra halvlek. Målskyttar var Isak Lindquist, Gustav Föghner och Arvid Eckerstig.

Djursdalas reduceringsmål till 3-1 med knappa kvarten kvar att spela gjordes av Simon Henriksson på straff.

DSK:s tränare David Henriksson var inte allt för nedslagen efter förlusten.

– Jag tycker att vi står upp bra mot ett bra lag. De kommer ut hårt i den första halvleken, men alla i vårt lag kämpar, försöker spela fin fotboll och förtjänar bra betyg. Jag kan tycka att vi kanske var värda lite mer än en tvåmålsförlust, säger Henriksson, som gav målvakten Karl Ekholm ett extra plus.

"Energiknippen"

Även kollegan i Hultsfreds FK, Sebasthian Svensson, var nöjd.

– Vi tog tag i matchen direkt från början. Vi har ett väldigt ungt lag i dag, men rullar på bra. Fyra, fem av våra spelare är a-lagsdebutanter, men gör kanoninsatser. En eloge också till våra rutinerade spelare som lyfter de yngre och ger dem förutsättningar.

Bäst i HFK var Gustav Föghner och Sebastian Strömbom.

– Som vanligt gör de bra insatser – det är energiknippen som ger laget trygghet och sätter sin prägel på matchen, säger Sebasthian Svensson.

Båda lagen saknade en handfull spelare som normalt är med och aspirerar på en plats i respektive startelva.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt