Annons:

Klasspelarna ska ge SVIF ett lyft: ”Hoppas den kommer till användning”

Anton Brorsson och Niklas Gunnarsson är två starka nyförvärv i Södra Vi IF.

Klasspelarna ska ge SVIF ett lyft: ”Hoppas den kommer till användning”

Förra säsongen var främst en strid om nytt kontrakt i division fem. Med flera vassa förstärkningar siktar Södra Vi IF högre i år.
– För mig är målet absolut att vi ska vara med i toppen, säger Niklas Gunnarsson, nyförvärv från Vimmerby IF.

Annons:

2022 var en oväntat tuff säsong för Södra Vi IF. Till slut kunde kontraktet säkras med sex poängs marginal.

Till den här säsongen har det hänt en del intressanta saker runt truppen. Inte minst att klasspelarna Niklas Gunnarsson och Anton Brorsson har hämtats från Vimmerby IF. Dessutom har SVIF satsat på ett nytt tränarpar inom lokalfotbollen i form av Ricky Gustafsson (spelande tränare) och innebandyprofilen Michael Elmér. 

Nytt tänk

Det är beståndsdelar som ska kunna göra SVIF mer framgångsrikt i år.

– ”Micke” och Ricky har kommit in med bra struktur och den här delen med att ställa krav på varandra. Där kommer jag och ”Nicke” också in och är seriösa och jag tror att vi får med många på det tåget, säger Anton Brorsson.

Niklas Gunnarsson säger sig gå in med en bra känsla inför premiären i division fem.

– Absolut, det tror jag att de flesta gör. Det man hört från grabbarna i laget är att det känns som en nystart efter förra året. Resultatmässigt har det inte gått med oss på försäsongen, men jag tror att det släpper när serien väl drar igång.

Vad talar för det?

– Dels vill ”Micke” och Ricky ha ett lite annat tänk än vad det varit i Södra Vi tidigare. Vi ska vara ett spelande lag, försöka hålla i bollen och värdera våra lägen. Som alla andra säger med andra ord, skrattar Niklas Gunnarsson. Försäsongen har varit en inlärningsprocess och då blir resultaten inte alltid så positiva. Jag tror att det blir något helt annat när serien startar. 

Lång startsträcka

Michael Elmér fyller i:

– Sedan januari har vi nött på att våga vara mer trygga med boll och spela mer med boll oavsett om det är i backlinjen eller på mittfältet. Vår tanke är att bygga vidare på det och skulle vi slå bort några bollar och det blir ett mål i baken får vi se det som en lärpeng.

För Michael Elmér är det såklart många skillnader jämfört med hur han har jobbat som innebandytränare.

– Min styrka har alltid varit att bygga grupper och där är det sig likt. Tugget i omklädningsrummet och nerverna innan match är också desamma. När det gäller fotbollsdelen försöker jag lära mig övningar och uttryck, där är jag långt ifrån färdig. Jag är ödmjuk i att jag har en lång startsträcka. Kommunikationen under match skiljer sig också mycket. I innebandy pratar man mycket med spelarna under spelets gång. I fotboll måste spelarna få tid att prata av sig efter 45 minuter på ett sätt som jag inte hade accepterat efter 20 innebandyminuter, säger Michael Elmér.

Lossnar målskyttet?

Vad kan man då förvänta sig av Niklas Gunnarsson och Anton Brorsson?

– Jag går in i lite samma roll som jag hade i Frödinge när jag var där. Jag kommer hjälpa min omgivning med många unga killar så mycket jag kan och inte tänka så mycket på mig själv.

Samtidigt är du en av de bästa spelarna i serien…?

– Det får jag tacka för. Klart att jag ska försöka bidra med mitt spel också.

Vänsterfoten lär få tala några gånger?

– Vi får väl se, haha. Jag hoppas att den kommer till användning någon gång. Det kanske blir något mål med högern också, det händer inte så ofta. 

Anton Brorsson:

– Både jag och ”Nicke” kan komma in och bidra med lite fart och ledarskap på planen. I Vimmerby var jag innermittfältare, men nu verkar jag få spela forward igen och det ska bli väldigt roligt. Jag var målskytt i Södra Vi tidigare och hoppas kunna komma tillbaka och bidra med det. Jag gör inte så många spektakulära mål, men brukar kunna vara på rätt plats. 

Sammanhållningen blir viktig

De båda spetsförvärven hoppas på en bra säsong där Södra Vi ska kunna utmana högt upp i tabellen.

Vad är nyckeln till framgång?

– Sammanhållningen, att alla drar åt samma håll. Sen är det alltid små marginaler och svårt att hålla sig i toppen, säger Niklas Gunnarsson.

Fakta

Södra Vi IF (division fem)

Nyförvärv:Anton Brorsson (Vimmerby IF), Niklas Gunnarsson (do), Ricky Gustavsson (Gullringens GoIF), Daniel Johansson (do).

Förluster: Remy Barraza (IF Hebe), Lucas Eriksson (Krokstorps IF), Elias Wiberg (Frödinge/Brantestad SK), Franklin Da Silva Albuquerque (do), Joel Nilsson (do), Adrian Mathiasson (slutat).

Seriefavoriter:”Av det jag hört säger jag de båda IFK-lagen, Västervik och Tuna”, säger Michael Elmér.

Lagen i division fem nordöstra:Ankarsrums IS, Djursdala SK, Fagerhults AIK, HM IS, IF Ariel, IF Stjärnan, IFK Tuna, IFK Västervik, Ruda IF, Storebro IF, Södra Vi IF och Tjust IF FF.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt