Annons:

Då går arbetet med konstgräset igång:

I morgon börjar konstgräsbytet på Arena Ceos. Foto: Ossian Mathiasson

Då går arbetet med konstgräset igång: "Då blir vi jätteglada"

Arbetet med ett nytt konstgräs skulle ha påbörjats i dag. Det gamla gräset börjar man ta bort under tisdagen. 

Annons:

Efter många års strul blev det i januari klart att Vimmerby kommun skrivit avtal om ett nytt konstgräs på Arena Ceos med Sportbyggarna Entreprenad AB. 

Arbetet skulle påbörjas i dag, den 17 april, om vädret tillät. Vädret tillåter, men arbetet går igång först under mordagen.

– Det har kommit en del leveranser, men arbetet har inte påbörjats i dag. Vi hoppas att de kommer igång i morgon, säger Mirja Holgersson, fritidssamordnare på kommunen.

Det utslitna konstgräset har legat sedan 2011 och det nya beräknar man ska hålla i åtta år. Arbetet ska pågå några veckor. 

– Det är tre veckor från i dag som är tidsplanen. Är de färdiga tidigare blir vi jätteglada, men vi räknar med att det tar tre veckor, säger Holgersson.

Vimmerby IF har Arena Ceos som sin hemmaplan och kan just nu inte spela några hemmamatcher där. Värdet för ett nytt konstgräs ligger på tre miljoner kronor. 

– Det är mycket efterlängtat och det känns väldigt skönt. Vi har inte varit nöjda med kvaliteten och det har dragit ut på tiden. Den nuvarande mattan har sjungit på sista versen. Nu är vi glada att vi kommit så här långt. Ytan kommer att bli lite större. Vi kommer lägga en matta vid sidan av och det blir som en liten extra plätt för uppvärvmning eller spontanfotboll, har Mirja Holgersson tidigare sagt. 

 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt