Annons:

Nya konstgräset kom på plats på två veckor – då blir det invigning

Det nya konstgräset på Arena Ceos kom på plats på två veckor och är nu klart att spela på. Foto: Ossian Mathiasson

Nya konstgräset kom på plats på två veckor – då blir det invigning

Efter lång väntan är det nya konstgräset på Arena Ceos i Vimmerby på plats. Vimmerby IF:s representationslag tränade på det nya underlaget i torsdags.  

– Det är tacksamt att fotbollsföreningarna äntligen får kliva på det nya konstgräset, säger Vimmerby kommuns fritidssamordnare Mirja Holgersson. 

Annons:

Det tog knappt två veckor för Sportbyggarna Entreprenad AB att lägga nytt, efterlängtat konstgräs på Arena Ceos i Vimmerby. Sedan i tisdags är planen spelklar – och Vimmerby IF:s herr- och damlag genomförde varsitt träningspass på det nya underlaget på tisdagskvällen. 

Stråna är väldigt lika riktigt nyklippt gräs och skillnaden mellan det nya och gamla konstgräset är stor. 

– Arbetet har gått bra och vi är glada för att det gick så pass fort. Leverantören hade från början räknat med att det skulle ta tre veckor men det gick på nästan två veckor. Nu ligger det nya konstgräset klart och det är fantastiskt skönt, säger Mirja Andersson. 

Invigning på måndag

Det är just nu bara Vimmerby IF som nyttjar konstgräset med tanke på att övriga fotbollsföreningar är ute på sina respektive naturgräsplaner.

Första matchen på konstgräset äger rum i morgon när VIF:s damlag tar emot IF Eksjö. 

– Nu ska lagen få spela på planen i fyra till sex veckor innan det görs ett fälttest där man kollar hur planen har satt sig. Leverantören ser gärna att spelarna säger vad de tycker i den kommande utvärderingen, säger Mirja Holgersson. 

På måndag eftermiddag väntar invigning av det nya konstgräset med tjänstepersoner och politiker från Vimmerby kommun och representanter från kommunens fotbollsföreningar.

– Grundplanen är att vi ska fira att vi äntligen är i hamn med konstgräsplanen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt