Annons:

VIF vann klart i cupen – trots två bonusstraffar emot sig

Rickard Thuresson hängde två när VIF slog HM IS med 6-3. Foto: Simon Henriksson

VIF vann klart i cupen – trots två bonusstraffar emot sig

Division 3-laget Vimmerby IF hade inga större problem med division 5-laget Hjältevad/Mariannelund på onsdagskvällen. Gästerna från den högre divisionen vann matchen i Smålandscupen med 6-3.

Annons:

En kylig kväll i Hjältevad resulterade i avancemang för Vimmerby IF i Toyota Cup. Siffrorna skrevs till 6-3, men i det gömmer sig också två bonusstraffar för det lägre rankade laget.

– Det blev rätt stor dominans från vår sida och det blev stort bollinnehav för vår del. Det blir nästan lite slentrian över det och anfall på anfall hela tiden. Till slut blir det rätt stillastående och de försvarar sig bra måste jag säga, säger tränaren Patrik Gunnarsson.

Rickard Thuresson gav VIF ledningen i matchinledningen och efter en knapp halvtimme utökade Theo Zeylon Thoresson till 2-0. Då valde HM IS att använda sin första bonusstraff och Emil Sjökvist reducerade. Bara minuter senare satte Thuresson 3-1. Då gjorde HM IS sitt enda spelmål och valde strax därefter att utnyttja sin andra bonusstraff. Det gjorde att ställningen i halvtid var 3-3 och målskyttar var Erik Stejdahl och Emil Sjökvist.

– Vi försökte spela lite som vi kommer spela på lördag. I andra bytte vi runt lite och alla fick speltid i den här matchen. 

"Sticker ut lite"

I den andra halvleken hade Hjältevad/Mariannelund inga bonusstraffar att nyttja längre och då kunde VIF göra tre mål till. Pontus Kägo Bragsjö satte två och ett mål var ett självmål.

– Vi hade bud på ett par mål till och det är skillnad på trean och femman, säger Gunnarsson. 

Anton Ljungberg hade en känning i ljumsken och spelade bara en kvart. Haris Dreco, som är avstängd på lördag, fick börja på sidan. Extra beröm fick högerbacken Theo Zeylon Thoresson. 

– Han gör det riktigt bra hela matchen och sticker ut lite. Han stängde sin kant helt och hållet. För övriga är det godkänt. Det kanske är lite långsamt spel ibland, men det är vanligt gräs. Det är så det ser ut nu i början.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt