Annons:

Fjolårets skyttekung redo för spel igen:

Joakim Storm är redo för spel och kliver in från start mot Borens IK. Foto: Arkivbild

Fjolårets skyttekung redo för spel igen: "Ska se om det funkar"

Han gjorde 19 mål på 20 matcher i division 4 den gångna säsongen. Han har bara varit med i åtta matcher den här säsongen, men nu går Joakim Storm in i elvan i viktiga mötet med Borens IK.
– Han är redo tror vi, säger VIF-tränaren Patrik Gunnarsson.

Annons:

Vimmerby IF föll tungt borta mot Lindö FF förra helgen. Nu väntar Borens IK i ett nytt viktigt möte under söndagen. VIF, som ligger på negativ kvalplats, har fyra poäng upp till Boren. 

Men helt enkelt att släppa matchen mot Lindö har Patrik Gunnarsson inte haft.

– Vi släpper alldeles för enkla mål och gör inte tillräckligt många mål. Det går att skylla på saker, men den som gör flest mål vinner. Vi får köpa det, men jag var väldigt besviken över insatsen överlag, säger VIF-tränaren. 

Nu vill han se sitt lag studa tillbaka igen hemma på Ceos konstgräs.

– Borens är också ett bra lag och det är tuffa papper nu de sista fem. Det kommer krävas poäng i en del av dem och det har vi tänkt att göra. 

Vill lämna kvalplatsen

Västerviks FF ligger närmast Vimmerby IF av lagen på nedflyttningsplats. Men trots att Gunnarssons lag är nio poäng före VFF vill han inte räkna bort dem eller Hvetlanda GIF heller för den delen.

– Båda kan vinna sina matcher. De nyper varje halmstrå de kan få. Vi måste tänka på vad vi gör. Vi har släppt lite för enkla mål, men Boren har inte gått som tåget nu under hösten. Nu ska de ned till vår hemmaplan och vi ska ge dem en tuff match. 

För VIF:s del handlar allt om att försöka lämna kvalplatsen och säkra nytt kontrakt i division 3. 

– Först och främst är det söndag som gäller. Tar vi tre poäng kan vi helt plötsligt involvera många om kvalplatsen. 

Fjolårets skyttekung från start

Patrik Gunnarsson har också en spaning inför matchen mot Boren på söndag. 

– Alla lag gillar inte söndagsmatcher, men vi har tagit mycket poäng i söndagsmatcher. Det kan spela in lite, men vi får inte släppa till så enkla lägen. Boren har en bra toppforward och vi behöver tajta till det lite mer och kanske inte ligga så högt med backlinjen. Vi ska satsa på återerövringsspelet, men går det inte ska vi snabbt hem i försvar. Det är vår hemmamatch och vi behöver vilja löpa mycket och ta tag i taktpinnen. 

VIF har haft en jobbig tvåveckorsperiod med mycket sjukdomar, men truppläget ser gott ut inför mötet med Boren. Joakim Storm är redo för spel igen och går in från start. 

– Han har rehabat och nu ska vi se om det funkar. Kan han hoppa in 20-25 minuter kan han lika gärna starta med en bra uppvärmning. Jag tror att han är redo. Han har tränat för fullt med oss i två veckor och blir en bra resurs. 

Varken Anton Ljungberg eller Mojeb Adul Majed är tillgängliga för spel.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt