Annons:

Bra chans för VIF att närma sig nytt kontrakt:

Pontus Kägo Bragsjö blir ytterback när VIF möter Hemgårdarna. Det var just han som avgjorde mötet mellan lagen i somras. Foto: Arkivbild

Bra chans för VIF att närma sig nytt kontrakt: "Kan straffa dem"

Två raka segrar har satt Vimmerby IF i förarsätet. En ny trea mot Hemgårdarna BK och kontraktet kan vara nära.
– Vi har gett oss själva en bra chans, säger tränaren Patrik Gunnarsson.

Annons:

För bara ett par veckor sedan var läget ett helt annat. VIF föll med 5-2 och var ordentligt illa ute. Segrar mot både Boren och Hvetlanda har inte bara gett självförtroende utan också sex oerhört viktiga poäng.

VIF är tre poäng före Lindö, som just nu innehar den negativa kvalplatsen, och en poäng bakom Hemgårdarna BK. Det sistnämnda är det lag som gästar Ceos under lördagen.

– Just match- och poängmässigt har det varit en bra period för oss. Det är så vi hoppas att det ska se ut framåt också. Vi har blandat in en del lag och det är också lag vi möter nu, som Hemgårdarna, säger VIF-tränaren Patrik Gunnarsson.

Just Lindö och Boren, som också slåss om att undvika negativt kval, möts den här helgen.

Vad hoppas du på där?

– Ska jag vara riktigt ärlig är det svårt att säga, men det är nog att Lindö får stryk. Då får vi ett lag som halkar efter, men det beror ju lite på hur det går för oss också.

"Beror på hur matchen blir"

Sommarmötet mellan de två lagen vanns av VIF på bortaplan. Pontus Kägo Bragsjö blev stor matchhjälte med ett sent segermål.

– Vi stal tre poäng av dem då kan man säga. De hade nog inte räknat med att förlora mot oss, så det är skönt att ha den vinsten i ryggen. Hemgårdarna har några riktiga klasspelare som spelat högre upp. De vill hålla i boll rätt mycket och är inte ett så djupledslöpande lag. De jobbar inte hem makalöst bra, så det finns lite sätt vi kan jobba på att straffa dem. 

Är det omställningsspelet då?

– Lite så är det. Vi skapade ett par bra chanser där och de blev nog lite tagna på sängen av oss. Vi ser fram emot matchen och det ska bli riktigt roligt. 

Finns det något läge där du kan vara nöjd med en poäng?

– Allt handlar om hur matchen gestaltar sig. Här hemma går vi för en trea, men det beror på hur matchen blir. 

VIF saknar en del tongivande spelare i matchen. Knut Gunnarsson är avstängd, Theo Zeylon Thoresson har problem med en rygg, Vladimir Radak jobbar och Jonatan Stridh är sjuk. Förhoppningen är att Joakim Storm kan spela ytterligare några minuter i den här matchen. Pontus Kägo Bragsjö går också ned som ytterback.

– Det är lite beroende på matchbilden vad gäller "Jocke". Om vi behöver det kanske kan han komma upp i 70 minuter i alla fall.

Fakta

Startelvan: Gustaf Johansson – Pontus Kägo Bragsjö, Karlo Goranci, Tomislav Jakesevic, Ahmed Tarabeih – Olle Carlsson, Simon Larsson, Haris Dreco – Joakim Storm, Rickard Thuresson, Mojeb Abdul Majed. 

Avbytare: Belmin Hrustic, Anton Ljungberg, Martin Brtan, Cevin Carlsson, Selatin Shaljani, Noah Zeylon Thoresson och Ville Abenius.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt