Annons:

Nyförvärvet från femman går in från start direkt för VIF:

Jonatan Stridh, här i Gullringens tröja, går in från start direkt för Vimmerby IF. Foto: Ossian Mathiasson

Nyförvärvet från femman går in från start direkt för VIF: "Får lite tyngd"

Under sommaren har Vimmerby IF värvat 31-årige Jonatan Stridh från division 5-klubben Djursdala SK. Han kliver direkt in från start mot serieledande BK Ljungsbro.
– Han är rätt tung och har bra touch, säger VIF-tränaren Patrik Gunnarsson.

Annons:

Efter många säsonger är Jonatan Stridh (tidigare Carlson) tillbaka i moderklubben Vimmerby IF. Han har de senaste säsongerna tillhört Djursdala SK, men står bara noterad för en match med DSK i division 5 den här säsongen.

I somras blev han klar för en återkomst i VIF – och han går in direkt från start i bortamatchen mot serieledanden BK Ljungsbro. 

– "Jonte" ser bra ut. Han är en striker där framme, som är rätt tung och har bra touch. Vi får lite tyngd med honom, inte minst på fasta situationer, säger VIF-tränaren Patrik Gunnarsson.

Vårsäsongens match mot Ljungsbro blev ingen rolig historia. 2-6 slutade matchen som spelades i Storebro. 

– Vi hade en tuff match och några bolltapp som de lyckades utnyttja. Jag tycker att vi spelade upp oss, men fick en utvisning när vi gjorde ett straffmål. Det avgjorde en del, men vi vek ändå inte ned oss i andra halvlek. Men vi har lite revansch att erfordra. 

"Komplett division 3-lag"

Ljungsbro leder serien och har imponerat hittills den här säsongen.

– Läser man tabellen är det tuffast möjliga, men vi ser det här som en revanschmöjlighet. Det är en match där det inte är några jättekrav på oss och vi kan åka rätt avslappnat till Linköping. 

Vad ska ni göra för att få med er poäng?

– Vi kan överraska lite och försöka ställa till det för dem och nypa en poäng. Vi känner inspiration och ser med tillförsikt fram emot matchen.

Vad måste ni stoppa hos Ljungsbro?

– Det är ett rätt komplett division 3-lag, så vi måste vara smarta och inte bjuda på så mycket. Vi vill ändå spela den fotboll vi har gjort, så vi får mixa det lite. Vi får se till att inte vara noga med att tappa boll, så att de får ställa om på oss. Samtidigt måste vi våga. Vi ska bjuda upp till kamp som mot Eneby. 

Utöver Jonatan Stridh är Joakim Storm också tillbaka efter sina skadebekymmer i våras.

Fakta

Så startar VIF:

Gustaf Johansson – Ahmed Tarabeih, Knut Gunnarsson, Tomislav Jakesevic, Simon Larsson – Karlo Goranci, Anton Ljungberg, Haris Dreco, Selatin Shaljani, Rickard Thuresson – Jonatan Stridh.

Avbytare: Joakim Storm, Mojeb Abdul Majed, Pontus Kägo Bragsjö, Olle Carlsson, Theo Zeylon Thoresson, Vladimir Radak och Belmin Hrustic.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt