Annons:

Nathalies målsuccé har gett VIF en kalasstart:

Nathalie Johansson har gjort sju av Vimmerby IF:s tio mål i upptakten av division 2-säsongen och laget står på maximala nio poäng efter tre matcher. Foto: Ossian Mathiasson

Nathalies målsuccé har gett VIF en kalasstart: "Glad så länge vi vinner"

Maximala nio poäng och sju mål. Nathalie Johansson har i allra högsta grad bidragit till Vimmerby IF:s succéstart i division 2. 
– Jag är glad så länge vi vinner matcher, säger hon inför morgondagens match mot IF Eksjö. 

Annons:

Vimmerby IF har inlett division 2-säsongen med tre raka segrar på bortaplan – 4–3 mot Bankeryds SK, 5–3 mot Ulricehamns IFK och 1–0 mot Växjö BK – och är i ensam serieledning inför morgondagens hemmapremiär mot IF Eksjö. 

– Det är väldigt starkt, framför allt med tanke på att samtliga tre matcher har spelats på bortaplan. Det är alltid tufft att spela match på bortaplan, men vi har visat moral i matcherna med tanke på att vi har vänt underläge till seger mot både Bankeryd och Ulricehamn. Nu senast fick vi det inte att stämma på samma sätt som i de första matcherna, men vi har gjort det bra och växer för varje vecka som går. Det ser bra ut och känns bra spelmässigt, säger Nathalie Johansson. 

Spetsspelaren och notoriska målgöraren Nathalie Johansson har fått en kalasstart och bidragit med sju mål på tre matcher. 

– Det har känts bra. Det är kul att göra mål och jag och Frida (Pöder) har ett väldigt bra samarbete på topp. Det underlättar väldigt mycket, säger Nathalie Johansson. 

Sju mål så här långt, hur många mål tror du att du kan komma upp i den här säsongen?

– Det vet jag inte, jag är glad så länge vi vinner matcher. 

"Ska fokusera på vårt eget spel"

Morgondagens motståndare Eksjö har inte Nathalie Johansson så bra koll på. 

– Vi ska fokusera på vårt eget spel och göra det vi har tränat på med att hålla ihop lagdelarna och sätta press vid rätt läge, då är vi starka. 

Både i tisdags och i dag har VIF tränat på den nylagda konstgräsmattan på Arena Ceos. I morgon är det dags för matchpremiär. 

– Det är skönt att konstgräset äntligen är bytt. Det gamla konstgräset var riktigt slitet och nu känns det naturligtvis lite annorlunda. Det blir lite mer motstånd när bollen rullar, men det kommer vi vänja oss vid. Det känns mjukare och är mer skonsamt att träna på det nya underlaget.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt