Annons:

”Nattas” fyra gav tre poäng till Vimmerby –

Vimmerbys anfallsspets Nathalie Johansson var överlägsen i premiären och gjorde alla fyra mål. Foto: Ossian Mathiasson

”Nattas” fyra gav tre poäng till Vimmerby – "En bra start"

Jodå, Nathalie Johansson kan göra mål i år också. I premiären blev det hela fyra stycken för traktens bästa fotbollsspelare. Behövdes gjorde de också. VIF vann med 4-3 borta mot Bankeryd.
– Hon var jätteduktig, säger tränaren Pierre Brorsson.

Annons:

Redan i den första minuten tog Bankeryd ledningen genom ett skott utifrån. Kvitteringen kom bara två minuter senare då Nathalie Johansson klev in i handlingen. I slutet av första sköt Johansson även 2-1 till VIF, men den gången var det Bankeryd som replikerade snabbt. Strax före paus kom 2-2.

Andra halvlek inleddes med två straffar. Först en för hemmalaget som betydde 3-2 och knappt tio minuter senare en för Vimmerby där Johansson behövde returen på sig för att få in bollen i nät. I 68:e minuten kom så avgörande. VIF-stjärnan sköt sitt fjärde mål för dagen för 4-3 – snyggt från distans. 

– Det får ses som helt okej, det var en bra start. Det var en svängig match och vi höll ihop det bra. Vi var lite vassare än dem, säger Johansson. 

Kan du berätta om målen?

– Två var ungefär likadana, jag avslutade från kanten, ett var på straff. Det var en riktigt dålig straff, men jag sköt in returen. Sista var ett skott utifrån.

Vad betyder det att det lossnar direkt?

– Det är klart att det är bra. Det är lite av min uppgift så det är skönt att de sitter direkt. Jag tycker formen känns bra, det är ingen vidare skillnad mot tidigare år.

Har du satt upp någon målsättning för målskyttet?

– Nej, det kommer som det kommer.

 "Rätt bra blick för det"

I slutskedet hade Bankeryd en del press, men Vimmerby vann välförtjänt.

– Jag tycker att vi gör en väldigt bra match idag, vi hamnar rätt och ligger rätt och flyttar som vi ska. Vi blev straffade rätt hårt, annars gör vi en riktigt bra match. Det var en rättvis seger och vi kunde ha gjort några mål till, säger nye tränaren Pierre Brorsson som var relativt lugn i slutskedet:

– Det blev lite kalabalik någon gång, men de skapade inte så mycket och vi hade en i ribban också. Vi kunde ha dragit in några bollar till.

Nathalie Johansson och Frida Pöder var bäst i Vimmerby, men alla presterade starkt.

– Nathalie var jätteduktig och satte ett bra skott utifrån. Hon har rätt bra blick för det.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt