Annons:

FBSK hittade rätt och tog fjärde raka segern

Louise Andersson var tillbaka från sin skada och gjorde fem av FBSK:s åtta mål mot Rödsle/Oskarshamn B. Foto: Ossian Mathiasson

FBSK hittade rätt och tog fjärde raka segern

Trots tre inledande segrar har inte Daniel Wessman varit nöjd med spelet. Hemma mot IFK Oskarshamn/Rödsle BK B var insatsen stark. Det blev seger med solklara 8–0. 
– Det är det här jag har eftersökt. Tjejerna var på mig och sa ”nu blir det väl lite positivt i tidningen”, säger tränaren Daniel Wessman. 

Annons:

Frödinge/Brantestad har inlett seriespelet med idel segrar och fjärde raka segern inkasserades hemma mot jumbon IFK Oskarshamn/Rödsle BK B på måndagen. Redan efter 17 minuter stod det 3–0 efter tre mål av Louise Andersson som gjorde comeback efter sin skadefrånvaro. 

Sedan dröjde det hela vägen fram till minut 71 innan matchens nästa mål föll. Louise Andersson gjorde fyran – och FBSK gjorde ytterligare fyra mål. Elin Linder 5–0, Louise Andersson 6–0, Emma Wessman 7–0 och Linnea Kratz 8–0. 

– Vi har efter senaste matchen gått igenom alla grejer som inte riktigt har funkat. Vi har inte varit nöjda med spelet. Vi har backat tillbaka till grunderna, hittat det vi ska göra, flyttat runt i laget och gjort vissa taktiska förändringar. Det gav utslag direkt, säger Daniel Wessman.

"Spelar ut hela registret"

Han tycker att första halvlek är okej och början på andra halvlek svag innan laget kommer igång ordentligt med 20-25 minuter kvar. 

– Vi rullar hur mycket boll som helst, äger boll och vänder på spelet som vi vill göra. Vi har bra rörelse och bra snack och då är det kul att vara tränare. Nu är jag riktigt, riktigt nöjd. Jag skulle säga att vi spelar ut hela registret under andra halvan av andra halvlek. Oskarshamn är inget topplag, men det tar inte bort vår insats, säger Daniel Wessman. 

FBSK står på maximala tolv poäng efter fyra matcher. Elin Borgstrand och Jeanette Lind var bäst i första halvlek och andra spelare var bra i andra halvlek. Louise Andersson fick beröm för sina fem mål i comebacken.

– För oss är det en trygghet med att ha en sån van målskytt som Louise är.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt