Annons:

Rutinerade anfallaren Rickard Thuresson klappas om efter att ha gjort mål i sin 400:e seriematch för Vimmerby IF. Det betydde 5–1 och derbyt mot Västerviks FF slutade 6–1. Foto: Ossian Mathiasson

"Thure" firade milstolpe med flera framspelningar och nickmål

Rickard Thuresson gjorde sin 400:e seriematch i Vimmerby IF-tröjan i kväll. Det firade kulturbäraren med storseger (6–1), flera assist och ett nickmål. 

Annons:

36-årige Rickard Thuresson är starkt förknippad med Vimmerby IF och är just nu inne på sin 20:e säsong i klubbens a-lagstrupp.

Det har blivit många matcher genom åren och den rutinerade forwarden nådde en imponerande milstolpe – 400 seniormatcher i Vimmerby IF – i kvällens derby mot Västerviks FF på ett soligt Arena Ceos. 

Han spelade matchen med nummer 400 på ryggen. 

– Det är matcher under 20 år och det är väl inte så många som kommer upp i så många matcher. Jag får se hur många matcher till jag har i mig men några ska det väl bli. ”Budo” (Eriksson) har gjort över 700 matcher, säger jubilaren Rickard Thuresson.  

"Det är vi nöjda med"

Det blev tredje raka segern och segersiffrorna skrevs till 6–1. En förklaring till det är att VFF:s målvakt Albin Liffner blev frilägesutvisad vid ställningen 1–1 i upptakten av andra halvlek. VIF satte den efterföljande straffen fram till 2–1 och gjorde fyra mål från minut 74 till 91. 

– På förhand ska vi absolut vinna en sån här match. De gör ett tidigt mål som kan ställa till det men vi behöll lugnet och skapade rätt så mycket chanser utöver målen. Utvisningen på deras målvakt blev viktig för oss. Den är solklar så det är inget att säga om. Det är å andra sidan synd att matchen blir rätt så avslagen. Vi driver inte så mycket tempo som vi vill. Även om vi rullar boll så kan vi göra det lite bättre, men summeringen av denna match blir ju 6–1 i ett hemmaderby. Det är absolut jättebra och det är vi nöjda med, säger Rickard Thuresson. 

Nickmål i 90:e minuten

Rickard Thuresson fanns med i förarbetet vid i stort sett alla VIF-mål och fick dessutom skriva in sig själv i målprotokollet. Han nickade in Theo Zeylon Thoressons precisa inlägg fram till 5–1 i minut 90.

– Jag kom rätt bra på inlägget, men i övrigt kom jag inte till så många målchanser. Jag spelade fram till nästan alla mål. 

Han var inte överdrivet nöjd med sin egen insats.

– Nja, jag vet inte. Jag blev rätt så stillastående många gånger, men det blir så ibland. Jag får vara nöjda. Vi är inte vana vid att möta riktigt sämre lag. Många lag är rätt spetsiga och bra och nu fick vi vara mer spelförande. Vi som lag gjorde det bra på det stora hela. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt