Annons:

  • Ruskigt starkt ekonomiskt år för VIF:

    Jesper Lätt, Håkan Ericsson och Rickard Thuresson uppmärksammades i samband med Vimmerby IF:s årsmöte. Foto: Simon Henriksson

  • Ruskigt starkt ekonomiskt år för VIF:

    Vimmerby IF:s verksamhetsansvarige David Lindgren.

Ruskigt starkt ekonomiskt år för VIF: "Comebackens år"

Efter pandemin var Bullerby Cup tillbaka med full kraft 2022. Det märks i klubbens årsredovisning. Plusresultatet landar på drygt 613 000 kronor.
– Det här var comebackens år, säger verksamhetsansvarige David Lindgren under årsmötet. 

Annons:

Under onsdagskvällen stängde Vimmerby IF verksamhetsåret 2022. Det skedde genom årsmötet i föreningens klubblokal. Årsmötesordförande var Bertil Karlsson och verksamhetsansvarige David Lindgren gick igenom verksamhetsberättelsen.

En hel del handlade förstås om att den viktiga intäktskällan Bullerby Cup var tillbaka med full kraft under 2022. 

– Det här blev comebackens år på flera sätt. Den stora comebacken var Bullerby Cup som betyder väldigt mycket föreningen inte bara ekonomiskt. Totalt kom 206 lag till spel, berättade David Lindgren på årsmötet.

Resultatet blev också mycket rolig läsning för Vimmerby IF. Det landade på drygt 613 000 kronor att jämföra med 336 000 kronor för 2021. 

Ett verkligen vasst resultat för en förening – som borgar för ett starkt VIF även fortsättningsvis. Det egna kapitalet uppgår till närmare 3,6 miljoner kronor.

– Totalt sett har vår kostym minskat under pandemin och det här är ett jättebra resultat. Ekonomin är god och vårt egna starka kapital är bra att ha om man ska bygga och så vidare. Vi är solida över huvud taget, säger klubbens kassör Budo Ericsson, som deltog via länk.

Ska satsa på kärnverksamheten

Både Vimmerby IF:s herrar och damer kunde också lägga finfina säsonger bakom sig. Herrarna vann division 4 och är tillbaka i förbundsserierna. VIF-damerna slutade tvåa i serien och spelar därmed vidare i division 2. 

Framåt handlar mycket om att fortsätta föreningens utbildningsmodell och få fler att spela fotboll längre upp i åldrarna, konstaterade David Lindgren. Dessutom ska man satsa mer på kärnverksamheten framåt, berättade Budo Ericsson.

– Tittar vi på budgeten för 2023 så siktar vi på att hamna mellan 300 000 till 500 000 i resultat. För några år sedan hade vi många projekt som tog mycket energi och kraft. Nu är kärnverksamheten högsta prioritet framåt.

Bland annat bemannar VIF inte längre Erikshjälpen och det beror på att man vill kanalisera all hjälp till Bullerby Cup.

– Huvudfunktionärerna under Bullerby Cup behöver avlastas. Det är lite för få personer som gör för mycket. Det ska inte vara som ett ok och man ska inte få magsår av det. Det ska också vara lustfyllt, säger David Lindgren. 

"Thure" fick guldnål

Stefan Bragsjö, som var på resande fot, omvaldes som föreningens ordförande. Budo Ericsson omvaldes som kassör och även Örjan Lundqvist, vice ordförande, blev omvald. Nyval blev det på Daniel Abenius.

Den sittande styrelsen beviljades även ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2022. 

I samband med årsmötet delades också ett diplom för 30 års medlemskap i föreningen ut till Håkan Ericsson. Rickard Thuresson fick hedersutmärkelse i form av en guldnål. För det krävs 600 poäng och för att nå den högsta nivån krävs 150 poäng till för Rickard Thuresson. Dessutom fick Jesper Lätt bronsnål.

– Det är ytterst få som fått guldnålen under den aktiva karriären, berättade Budo Ericsson. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt