Annons:

Blytung säsong med idel förluster – lokala laget drar sig ur division 3

Hultsfreds FK drar sig ur division 3 och tar en plats i division 4 till hösten. Foto: Ossian Mathiasson

Blytung säsong med idel förluster – lokala laget drar sig ur division 3

Hultsfreds FK:s unga damlag har inte räckt till i division 3. Det har blivit idel förluster – och nu väljer klubben att dra sig ur serien. 
– Vi visste från början att det skulle bli tufft med tanke på spelartappen vi hade inför säsongen, säger HFK-tränaren Christian Johansson. 

Annons:

Hultsfreds FK tappade flera tongivande spelare inför årets säsong. Starten på säsongen i division 3 har varit tung med idel förluster. 

Nu väljer HFK att dra sig ur division 3, en nyhet som Vimmerby Tidning rapporterade om på onsdagen. 

– Vi visste från början att det skulle bli tufft med spelartappen med tanke på spelartappen vi åkte på inför säsongen. De unga tjejerna har gjort det bra och är talangfulla men de har inte fått möjlighet att kunna utvecklas i den här tuffa serien med många bra lag som spelade i division 2 i fjol. Vi har mestadels fått försvara oss i matcherna och det har blivit på tok för tufft för oss. Vi har varit ett par nummer för litet och risken finns att det är några som slutar och tappar lusten, säger HFK-tränaren Christian Johansson.

Hultsfred har blivit erbjudna en plats i division 4:s fortsättningsserie till hösten.

– För två veckor fick vi nys om att vi kunde nyanmäla ett lag till division 4 med tnake på att serierna i division 4 har gjorts om. Vi tar en plats i fortsättningsserien, börjar om och får förhoppningsvis en bättre utveckling där tjejerna får äga mer boll och hitta tillbaka till glädjen med fotbollen. Tjejerna är duktiga och det handlar om att de ska få tid för att utvecklas. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt