Annons:

VIF jagar revansch och vill hitta rätt i defensiven – så är läget i laget

Vimmerby IF tar emot Myresjö/Vetlanda FK på hemmaplan i afton. Fokus ligger på att sätta defensiven. Foto: Ossian Mathiasson

VIF jagar revansch och vill hitta rätt i defensiven – så är läget i laget

Många gjorda mål och många insläppta mål. I sista hemmamatchen innan sommaruppehållet mot Myresjö/Vetlanda vill Vimmerby IF sätta defensiven.
– Det är viktigt att få hela laget involverat i försvarsarbetet, säger tränaren Patrik Gunnarsson. 

Annons:

Halva division 3-serien är spelad. Vimmerby ligger precis ovanför negativ kvalplats, en poäng före Jönköpingsklubben IF Haga. Upp till Lindö FF på fjärdeplatsen är det endast tre poäng för Vimmerby som ligger åtta.

Anmärkningsvärt är att Vimmerby IF har pangat dit 29 mål på elva matcher, lika många fullträffar som ettan Ljungsbro och tvåan Boren och båda lagen har en match mer spelad. 

"Viktigt att vi sätter försvarsspelet"

VIF har släppt in 24 mål och kvällens motståndare Myresjö/Vetlanda är laget som släpper in minst antal mål i serien – tolv mål på elva matcher. 

– Vår uppgift blir att försöka bli mycket starkare på att hålla försvaret tätare och få defensiven mer kompakt. Vi har släppt in hel del baklängesmål, alldeles för många. Vi har gjort mycket mål och levt på det i många matcher. Kan vi sätta försvaret bättre så tror jag att det kan gå bra. Vi skulle med de här siffrorna kunna vara ett bottenlag, men vi har lyckats ta en hel del poäng tack vare målskyttet. Nu är det viktigt att vi sätter försvarsspelet, säger Patrik Gunnarsson. 

Vimmerby vill ha revansch för 1–2-förlusten mot Myresjö/Vetlanda i början av säsongen. 

– Jag räknar med att det kommer bli en tät match, likt den matchen vi hade i Vetlanda i våras. När man tänker tillbaka på matchen hade vi många klara chanser i andra halvlek och ett par i första. Deras målvakt (William Bengtsson) gjorde en jättematch och tog många skott, bland annat det sista jätteskottet från Selatin som jag trodde skulle gå in, säger VIF-tränaren Patrik Gunnarsson. 

Vimmerbys trupp är ganska intakt jämfört med förra matchen mot IF Haga. Tomislav Jakesevic är tillbaka från avstängning och går in i mittförsvaret tillsammans med Knut Gunnarsson. Karlo Goranci tar ett steg upp i planen och blir innermittfältare.

"Han har det i sig"

Dagens Vimmerby berättade i går att Jonatan Stridh väljer att satsa på fotbollen igen och gör det i Vimmerby IF. 

– Han tränade med oss i söndags och känner att han är sugen på att köra med oss i höst. Han ligger lite efter vad gäller konditionen, men det syns att han är en duktig fotbollsspelare, att han har det i sig och att han har en fin touch. Det går också aningen fortare här än vad han är van vid. 

Vimmerbys sista match innan uppehållet blir borta mot Eneby BK på fredag. Sedan tränar de i en vecka till innan det blir två veckors uppehåll.

Fakta

Startelvan: Gustaf Johansson – Simon Larsson, Knut Gunnarsson, Tomislav Jakesevic, Mojeb Abdul Majed – Olle Carlsson, Karlo Goranci, Haris Dreco – Ahmed Tarabeih, Rickard Thuresson, Selatin Shaljani. 

Avbytare: Belmin Hrustic (mv), Anton Ljungberg, Pontus Kägu Bragsjö, Hampus Carlsson, Vladimir Radak, Theo Zeylon Thoresson och Cevin Carlsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt