Annons:

Ankarsrum höll siffrorna nere mot Tuna:

Eddie Lundin gjorde viktiga 1-0-målet när Tuna vann med 3-0 mot Ankarsrum. Foto: Arkivbild

Ankarsrum höll siffrorna nere mot Tuna: "Var en tidsfråga"

IFK Tuna var förstås storfavoriter mot bottenlaget Ankarsrums IS. Ändå blev det "bara" 3-0 efter 0-0 i halvtid.
– Det kändes som en tidsfråga innan vi skulle göra mål, säger tränaren Lars Gustavsson.

Annons:

Det var också bara en tidsfråga innan målen skulle komma. Tidigt i den andra halvleken fick Tuna hål på gästerna när Eddie Lundin satte 1-0. 

– Vi kunde ha gjort fem mål i första halvlek och skapade enormt klara lägen. Vi bommade en straff i första också. Men det kändes som en tidsfråga innan vi skulle få in bollen och i andra får vi ett tidigt. Det var vår match i 90 minuter och inget snack. De har något omställningsläge på oss, annars var det ingenting, säger Tunas tränare Lars Gustavsson.

Ankarsrum visste att det skulle bli en tuff bortamatch och med endast tolv spelare blev det naturligtvis ännu värre.

– Det var inte de bästa förutsättningarna med tolv man, värmen och en del skavanker. Men vi gör det bra och krigar. Alla ska ha en stor eloge, men Tuna är tunga och snabba. Vi orkar inte riktigt och det är där det avgörs, säger AIS-tränaren Daniel Wernersson.

Kvar i toppen

Tuna bibehåller sin plats i toppstriden, men är nog för långt efter rätt överlägsna Ruda.

– De tappar nog inte många poäng till och för oss har siktet varit kvalet hela tiden. Jag har aldrig sett oss som den största favoriten. För mig var IFK Västervik den stora favoriten, men vi ska vara med och bråka. Har man över två poäng i snitt så har man en kvalplats och där är vi nu, säger Lars Gustavsson.

Mot Ankarsrum var Ted Åström Åberg med.

– Han ska vara med mer nu i höst är förhoppningen. Det ökar konkurrensen. Vi hoppas få med Martin (Carlsson) mer på träningarna också och även Oskar (Eriksson). Då har vi väldigt hård konkurrens.

För Ankarsrum handlar det om att försöka hänga kvar i serien.

– Vi har en del skador och sjukdomar samt många som har jour inom räddningstjänsten. Det är bara att gilla läget. Det är inte den här matchen vi ska ta poäng i, men vi kan ta med oss mycket från prestationen, säger Wernersson.

Anton Carlsson gjorde Tunas andra mål och Leon Hellström det tredje. I hemmalaget fick Ahmed Maslem och Leon Hellström, som gjorde sin första match på innermittfältet, beröm. I Ankarsrum slet alla förtjänstfullt men målvakten Kristoffer Lindqvist var en mur och gjorde sin bästa match i AIS-tröjan.

HÄR är lagens tabelläge. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt