Annons:

VIF reser till Norrköping för viktig streckmatch:

Theo Zeylon Thoresson kliver in från start när Vimmerby IF möter Lindö FF på bortaplan. Lindö befinner sig på negativ kvalplats och VIF på platsen ovanför. Foto: Ossian Mathiasson

VIF reser till Norrköping för viktig streckmatch: "En av många viktiga matcher"

Vimmerby IF lämnade negativa kvalplatsen i division 3 förra veckan. I dag väntar bortamatch mot Lindö FF, laget som trillade ner på niondeplatsen som innebär ett ovisst kval. 
– Det är en av många viktiga matcher som vi har framför oss, säger Patrik Gunnarsson. 

Annons:

Efter en tyngre resultatmässig period har Vimmerby IF spelat oavgjort mot topplaget Adas United, vunnit mot avhängda jumbon Kisa BK och tagit sig upp på säker mark i jakten på nytt division 3-kontrakt. 

I dag åker Patrik Gunnarssons manskap till Norrköping för att möta Lindö FF, laget som VIF petade ned på negativ kvalplats förra helgen. Både Lindö och Vimmerby står på 21 poäng med sex matcher kvar att spela. 

– Alla matcher som vi har kvar är lika viktiga. Det gäller att vara på tå och påkopplade, vilket vi har jobbat mycket med på sistone. Det har gjort att vi har plockat fyra viktiga poäng och det känns som att vi är på vinnarspåret. Det är tajt i serien och det skiljer inte mer än målskillnad till att vara på säker mark, säger Patrik Gunnarsson. 

Shaljani saknas i VIF-truppen

Både Vimmerby och Lindö är i behov av en seger i eftermiddagens match. 

– Jag tittar inte så mycket på tabellen men jag vet hur mycket poäng vi har och på ett ungefär vad de har. De behöver tre poäng och vi behöver tre poäng med tanke på det. Vi ska möta ett lag som jobbar med samma saker som oss och vi får se vilket lag som är starkast över 90 minuter, säger Patrik Gunnarsson och fortsätter: 

– Vi har fokus på vårt eget och ska försöka spela vårt spel. Det blir ett annat spel på konstgräs och det trivs vi med. Konstgräset gör att vi känner oss trygga, kan rulla boll och får ett bra flyt i spelet. Vi skapade mycket chanser mot både Adas och Kisa så det gäller att få dit bollarna. 

Hur ser du på ert tabelläge?

– Det är så tajt. Tar man en seger lyfter man i tabellen beroende på hur det går för de anfra lagen. Vi kan bara fokusera på det vi själva kan göra och försöka få in de positiva bitarna. Man kan inte gå matcher i förväg utan det är fokus på den kommande veckan med träningar och matcher. De andra matcherna får man vänta med. 

Jämfört med senaste matchen mot Kisa gör VIF några förändringar. Selatin Shaljani utgår på grund av jobb. Ahmed Tarabeih flyttas upp på hans plats och Theo Zeylon Thoresson startar som ytterback. 

Fakta

Vimmerbys startelva: Gustaf Johansson – Simon Larsson, Knut Gunnarsson, Tomislav Jakesevic, Theo Zeylon Thoresson – Haris Dreco, Olle Carlsson – Ahmed Tarabeih, Karlo Goranci, Vladimir Radak – Rickard Thuresson.

Avbytare: Linus Palmér Håårdh, Pontus Kägu Bragsjö, Anton Ljungberg, Cevin Carlsson, Jonatan Stridh, Mojeb Abdul Majed och Martin Brtan. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt