Annons:

Toppen slog botten - men det satt hårt åt för Södra Vi mot Storebro

Fredric Carlsson, Filip Frejd och Kim Johansson gjorde Södra Vi-målen i segermatchen borta mot Storebro. Foto: Södra VI IF

Toppen slog botten - men det satt hårt åt för Södra Vi mot Storebro

Visst vann tvåan i division fem, Södra Vi IF, borta mot tabellelvan Storebro. Men det satt hårt åt. Avgörande 3-2 kom i slutet av matchen.

Annons:

– Det är sällan som lag i botten till slut har flytet med sig i täta matcher mot topplag.

Torbjörn Pettersson, tränare för nästjumbon i fotbollsfemman Storebro IF, sammanfattade mötet med tabelltrean Södra Vi IF ganska bra.

För trots ledning med 2-1 en bit in i andra halvlek var det gästerna som till slut fick med sig alla poäng hem till Södra Vi tack vare seger med 3-2.

– Jag tycker annars att vi gör en bra match och krymper ytorna för dem rejält. Tyvärr har vi lite svårt att knyta ihop det, och så har det varit hela säsongen.

Magnusson inte helt nöjd

Tränarkollegan i Södra Vi, Peter Magnusson, var däremot inte helt nöjd med vad han såg.
– Vi visste att det skulle bli svårt. Storebro gör det bra och vi blir lite stressade. Samtidigt får vi ta med oss styrkan i att kunna vända och vinna på slutet.

Matchavgörande 3-2 gjorde Kim Johansson med en kvart kvar av matchen. Södra Vi:s övriga mål gjordes av Fredric Carlsson och Filip Frejd. I hemmalaget nätade Robin Flöisbon och Jack Frid.

– Viktigt med tre poäng så klart. Det var nödvändigt om vi ska vara med och försöka ge oss själva en chans där uppe i tabellen, säger Peter Magnusson.

Spännande avslutning för Storebro

För Storebro väntar nu en förmodad kamp med Rödsle och Målilla om att klara nytt kontrakt eller åtminstone en kvalplats. En poäng skiljer mellan de tre lagen och i sista omgången möts Storebro och Rödsle.

I hemmalaget fick hela laget beröm, med ett extra plus till Liam Smith. I Södra Vi utmärkte sig Robin Hammar, inte minst för sin formidabla soloraid på 50 meter, som låg bakom 2-2-målet och även vände matchen och matchbilden.  

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt