Annons:

Agnes tillbaka efter landslagsäventyret:

Agnes Karlsson gjorde landslagsdebut för Sverige i helgen. Bilden är från ett tidigare tillfälle. Foto: Bildbyrån

Agnes tillbaka efter landslagsäventyret: "Alltid varit en dröm"

Agnes Karlsson från Djursdala har nu fått ta på sig den svenska landslagsdressen. Debuten skedde för F17-landslaget i en dubbellandskamp mot Rumänien.
– Att få stå där och sjunga nationalsången var riktigt stort, säger Agnes Karlsson till Dagens Vimmerby.

Annons:

Det stora äventyret i Rumänien är över för den här gången. Agnes Karlsson, som tillhör Linköpings FC, blev nyligen uttagen i F17-landslaget som skulle möta Rumänien i dubbla landskamper. 

I den första landskampen, som Sverige vann med 1-0, fick Agnes Karlsson, som tidigare spelat i Vimmerby IF, hoppa in med cirka 20 minuter kvar. I den andra matchen, som Sverige också segrade i, fick hon spela från start. 

– Jag har haft en väldigt bra resa som har varit lärorik och utmanande på samma gång. Jag har alltid haft en dröm om att få representera Sverige så att få stå där och sjunga nationalsången var riktigt stort. Jag kommer aldrig glömma den här resan, säger Agnes. 

"Det är som man har hört"

Att hoppa in så sent i den första matchen var dock svårt, medger hon.

– Vi fick reda på att alla skulle få starta en match och för min del blev det match två. Jag är dock glad att jag fick göra debuten redan i match ett, så jag fick känna lite på tempot och det fysiska spelet. I match ett kom jag in i 70:e minuten och jag tycker alltid det är svårt att bytas in så sent i en match. Den här gången var inget undantag, men det var väldigt kul att få göra debut.

Att få spela från start i den andra matchen har skapat flera oförglömliga ögonblick för henne.

– Det var en upplevelse jag aldrig glömmer. Det var otroligt kul och utmanande med både högt tempo och hårda dueller. Vi spelade i 26-gradig värme och strålande sol, vilket också bidrog till att matchen blev väldigt påfrestande rent fysiskt. 

Hur tänker du framåt nu?

– Jag är väldigt glad att jag fått åka på den här resan och för första gången få känna på internationellt motstånd. För jag kan säga att det är som man har hört, att internationell fotboll är en annan femma.

Nya landskamper?

Nästa landslagssamling är i slutet av november. Då väntar två nya landskamper på Island och om Agnes Karlsson på nytt får chansen återstår att se. 

– Det är väldigt kul och lärorikt att vara med landslaget och det är absolut något jag strävar efter och vill vara en del av. Men samtidigt tror jag stenhårt på att det är det hårda slitet och stegen jag tar i min hemmiljö som kommer vara allra viktigast för min utveckling framöver. Det viktigaste för mig kommer alltid vara att jag känner att fotbollen är kul, sedan vilken nivå det innebär att spela får vi se. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt