Annons:

Nytt landslagsframträdande för Agnes –

Agnes Karlsson från Djursdala har burit den svenska landslagströjan igen. Foto: Bildbyrån

Nytt landslagsframträdande för Agnes – "Lärorik vecka"

I oktober förra året gjorde Agnes Karlsson från Djursdala landslagsdebut. Nu har hon precis varit iväg på ett läger i Spanien.
– Det kändes jättekul att bli kallad igen, berättar hon.

Annons:

Det var i oktober 2023 som Agnes Karlsson, tillhörandes Linköpings FC, fick göra sin blågula debut under en dubbellandskamp mot Rumänien. 

Efter det har hon har varit på Island med landslaget och nu senast var hon uttagen till F18-landslagets miniturnering i spanska San Pedro del Pinatar. 

Först mötte Sverige Portugal och föll med 0-1. I den matchen fick Agnes Karlsson hoppa in i den 83:e minuten. I den andra matchen, mot Marocko, fick hon spela från start där Sverige förlorade med 2-1. 

– Jag spelade 45 minuter. Det kändes helt okej. Marockos spelstil var något utöver det vanliga. Jag har aldrig stött på något liknande tidigare. De klackade, överlappade och försökte tunnla så fort de fick bollen och tappade de bollen, så höll de fast en, slet en i tröjan, glidtacklade eller slängde sig och filmade. Det var helt sjukt och svårt att från vår sida få igång ett bra spel, berättar Agnes Karlsson.

"Känns jättekul"

Att ännu en gång få bära den svenska landströjan värderar hon förstås högt.

– Det kändes jättekul att bli kallad igen och jag har haft en jättebra och lärorik vecka. Nu har jag blivit kallad till landskamper i Rumänien, på Island och nu i Spanien.

Nästa landslagssamling är i april.

– Som alltid är det aldrig givet att man blir kallad.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt