Annons:

Drömdebut för VIF-talangerna i guldstriden med LFC

Agnes Karlsson (bilden) och Tyra Andersson fick båda göra debut för LFC i helgen. Foto: Bildbyrån/Arkiv

Drömdebut för VIF-talangerna i guldstriden med LFC

Vimmerby IF-fostrade Agnes Karlsson och Tyra Andersson fick uppleva något enormt i helgen. Båda fick göra sina allsvenska debuter – och båda blev tvåmålsskyttar i 15-1-segern för LFC.
– Ett ögonblick jag kommer minnas för alltid, säger Agnes Karlsson.

Annons:

Det är rätt häftiga veckor för Djursdalatjejen Agnes Karlsson just nu. Nyligen blev hon uttagen i F17-landslaget och spelade dubbla landskamper mot Rumänien.

Men landslagsdebuten var inte den sista stora upplevelsen.

I helgen fick både hon och VIF-fostrade Tyra Andersson göra sina första minuter för Linköpings FC i den damallsvenska guldstriden. 

Nog blev det succé alltid. Agnes Karlsson och Tyra Andersson fick inte bara speltid – båda gjorde dessutom två mål var när LFC fullständigt demolerade IFK Kalmar med rekordsiffrorna 15-1 på bortaplan. 

– Jag har kämpat hårt och länge för den här debuten, så att få göra den kändes otroligt bra. Jag är väldigt stolt och ser denna debut som ett stort steg framåt i min karriär, säger Agnes Karlsson ett par dagar senare.

Chans på guld

Men det var inte målen som var det viktigaste för Agnes.

– Jättekul givetvis men för mig bara ett plus i kanten. Det största för mig var att få kliva på planen tillsammans med grymt lag och få spela i damallsvenskan. Men det var väldigt kul och ett ögonblick jag kommer minnas för alltid. 

LFC har nu en god chans på guld. Hammarby leder serien med 56 poäng och bättre målskillnad än Häcken. LFC ligger precis bakom med 55 poäng och har bäst målskillnad av de tre lagen. Linköping möter Kristianstad på hemmaplan i den sista omgången. 

– Det är jättespännande såklart. Fokuset ligger på att göra det vi kan för att vinna, sedan får vi se hur det går för Hammarby och Häcken under den sista omgången. Det är ingenting vi kan påverka, men självfallet går vi för SM-guld. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt