Annons:

Holm får en nyckelroll i SVIF:

Pontus Holm får en viktig roll för Södra Vi i KM.

Holm får en nyckelroll i SVIF: "Fruktansvärt kul"

Södra Vi IF har aldrig vunnit kommunmästerskapet i futsal. Skulle laget lyckas med det på lördag får det ses som en jätteskräll.
– Det känns som att vi är lite uträknade, men målet är väl att ta oss till semifinal i alla fall, säger målvakten och nyckelspelaren Pontus Holm.

Annons:

Arrangörsklubben Södra Vi IF har varit i final i KM vid flera tillfällen. Man väntar dock fortfarande på den första triumfen.

– Vi var ju ett av de förväntade topp 4-lagen där under tre, fyra år. Då gjorde vi det bra och hade ganska skickliga spelare och tog oss till ett par finaler. Nu har vi tappat väldigt många spelare och även om vi fått in lite unga duktiga killar slår vi lite underifrån. Men man vet aldrig vad som händer. Absolut ska man ju ha ett mål att vinna KM, men det blir väldigt svårt, säger Pontus Holm.

Förra årets turnering blev ett rejält misslyckande för SVIF, som inte var nära att ta sig vidare från gruppspelet.

– Jag tror att mycket handlade om att vi satte för mycket press på oss själva. Många ställer väldigt höga krav och då kan det låsa sig. Vi har ju haft ganska bra lag de två senaste åren, men ändå varit i botten av division fem.

Publikfest

Pontus Holm kommer få en nyckelroll mellan stolparna för sitt Södra Vi.

– Jag har alltid gillat att spela inomhus. Man behöver inte vara så snabb utan kan leva lite mer på tekniken. Som målvakt är man ju också med lite mer i spelet. Det gäller att man kan läsa av spelet ganska bra och det är en av mina fördelar. Bara att få spela KM ska bli fruktansvärt kul.

Vad är de bästa med KM?

– Dels att det blir en gemenskap för hela laget och även med alla runtom i de andra lagen som man känner. Det är en härlig publikfest och en rolig grej för alla som är intresserade, säger Pontus Holm.

"Värvat väldigt bra"

SVIF-målvakten lyfter fram många starka motståndare.

– Djursdala har värvat väldigt bra och så tror jag att Frödinge kommer att göra det bra. Sen är det ju Gullringen, Vimmerby och Tuna...

Vilka fyra lag tar sig till semifinal?

– Jag måste säga Södra Vi och sen Gullringen, Vimmerby och Tuna. Det känns som att det var länge sen det var så jämnt bakom topp tre.

Pontus Holm lyfter fram tre spelare att hålla lite extra koll på i Södra Vi.

– "Nicke" (Niklas Gunnarsson), Robin Hammar och Hannes Stefansson är viktiga pjäser för oss, men det finns många fler duktiga spelare i laget.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt