Annons:

Hemmingsson utan större förväntningar:

Linus Hemmingsson gör sitt första KM på lördag och lär spela en viktig roll i Storebro IF. Foto: Arkivbild

Hemmingsson utan större förväntningar: "Ingen räknar med oss"

Mot Storebro IF lär de flesta motståndarna kalkylera med tre poäng. Linus Hemmingsson ser möjligheten för division 6-laget att spela avslappnat.
– Jag har inga superhöga förväntningar, men bara försvaret sitter går det att kriga till sig några poäng, säger han. 

Annons:

Det var ett tufft KM för Storebro IF förra året och en lika svår utomhussäsong. I årets upplaga tänker nog många att Storebro blir en slagpåse. 

Linus Hemmingsson, som jagades av många klubbar inför den stundande fotbollssäsongen, lär få spela en viktig roll i årets KM-lag. 

– Det är klart att det hjälper om jag är lite mer fokuserad om vi ska lyckas skramla ihop några poäng. Det kommer vara tuffa matcher hela vägen och det är väldigt svår konkurrens. Innan har man tänkt att man får hoppas att man kan mäta sig med Frödinge och kanske satsa på en liten intern tävling mot dem. Nu skrällde ju Frödinge i den där nyårscupen och då känner man ännu mer att det kan bli riktigt tufft, säger Linus Hemmingsson. 

Hans egna mål med turneringen är väldigt måttliga, säger han. 

– Det handlar om att gå in och göra det bästa vi kan, försöka skramla ihop några poäng och kanske vinna några matcher. Vi kommer slå ur underläge hela säsongen och visst kan det vara skönt på sitt sätt, men man får inte bli bekväm i det. Ingen räknar med oss och bara försvaret sitter, så går det att kriga i matcherna. 

Debut för Hemmingsson

Pandemin stoppade KM både 2021 och 2022. Det gör att Hemmingsson aldrig spelat cupen tidigare. 

– Jag var iväg på spa förra året, så det här blir mitt första KM. När man har kollat förr har man ju tänkt att det vore roligt att spela någon gång senare i livet. Nu är vi ganska långt borta från att vara topptippade och då blir väl suget lite mindre, men det ska bli kul ändå. Men jag går inte in med superhöga förväntningar. 

Vilka ska man se upp med i ditt lag?

– Jag vet inte exakt vilket lag vi kommer ha, men jag hoppas vi kommer med bästa möjliga. Robin Paulsson är målfarlig och lurig inomhus. Han kan göra mål från döda vinklar. Isac Green är bra i försvaret, så jag hoppas att han kan vara med. 

Vilka är favoriter att ta hem KM-titeln?

– Det är tråkigt, men jag måste väl säga Vimmerby IF. Annars tror jag Djursdala SK har bra möjligheter också. Jag har tränat med dem och vet hur duktiga de är. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt