Annons:

Fungmarks överraskande syn på futsal – har en tydlig favorit

Filip Fungmark är sevärd i futsal – men det är verkligen inte hans egen favorit. Foto: Arkivbild

Fungmarks överraskande syn på futsal – har en tydlig favorit

Filip Fungmark är dominant i futsal. Men det är faktiskt inte hans favorit.
– Jag gillar inte futsal. Det är en annan sport, säger han inför årets KM-turnering.

Annons:

Filip Fungmark, tidigare Ingemarsson, har gjort många kommunmästerskap i futsal. Motståndarlagen har också stor respekt för Fungmark med hans låga tyngdpunkt och finfina teknik. 

Men hans egen syn på inomhusfotboll är kanske något överraskande. 

– Jag gillar inte futsal. Det är mycket sula och kroppen tar mycket stryk. Det är en annan sport, men det är klart om kroppen hade varit bättre så kanske jag hade uppskattat det mer. Det gör ont att springa och jag får ont i knäna. Men KM brukar vara väldigt kul och intensivt, säger Filip Fungmark. 

Han var med IFK Tuna i Nennes Nyårscup, där det blev respass mot FBSK i semifinalen. 

– Jag tror vi får rätt bra lag nu. Nyårscupen hade vi många borta, men KM vet de flesta om datumet för och vi kommer nog med det bästa lag vi kan komma med. Jag fick tyvärr en känning i nyårscupen, men förhoppningsvis kan jag vara med lite. 

"Spetsen finns"

Trots att den lille teknikern spelat i både Vimmerby IF och Gullringens GoIF har han inte särskilt många guldmedaljer från KM. 

– Med Gullringen var jag nog aldrig med och spelade för att inte förstöra knäna. Jag har varken spelat mycket KM för Vimmerby eller Gullringen. Jag har nog bara en titel med VIF. 

Många ser Tuna som den givna förhandsfavoriten tillsammans med Vimmerby och Gullringen. Förra året gick Tuna till final, men väl där föll man klart mot VIF.

– Med tanke på att Gullringen fått in både Karlo (Goranci) och Gustavo (Borges) får de bära ett favoritskap. Vimmerby IF är två serier högre och har en annan bredd, så jag ser de två lagen som favoriter. Vi har spets att hota dem, men även Djursdala har spets och Frödinge kan nog överraska lite också. 

Men många tror nog på er?

– Spetsen finns. Vi har tvillingarna Carlsson (Anton och Martin), men jag vet att "VG" (Victor Gustavsson) är halvskadad. Det finns en hel del spets och "Keko" (Diego Nicolas Toribio Urrutia) lär vara med. "Keko" är farlig och ser han en lucka så smäller det. Vi kan slå alla lag, men vi kan nog förlora mot alla lag också. Spetsen finns men frågan är om bredden finns där i år. 

Ska till semifinal

Han tror också att Tuna kan förlora på att det är kortare matcher i grundomgången. 

– Det tjänar de sämre lagen på, men vi ska ta oss till semifinal, så är det ju. Det vore roligt att vinna KM med Tuna, det är dags igen. Tuna har något bra på gång, så ska man vinna så är det nu.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt