Annons:

Kan

Robert Nilsson lär få en viktig roll för FBSK i helgens KM-turnering i futsal. Foto: Nennes Nyårscup

Kan "Robbans" FBSK överraska även i KM?

Frödinge/Brantestads SK har inte tillhört förhandsfavoriterna i KM på många år. Efter succéinsatsen i Nennes Nyårscup ökar nog respekten från motståndarna.
– Det är nog bara positivt, säger målvakten Robert Nilsson.

Annons:

Elva år har gått sedan FBSK lyfte KM-bucklan. Robert Nilsson vaktade kassen då också, men är samtidigt den enda som varit med och blivit inomhusmästare i kommunen. 

– Då hade vi mycket mer rutinerat lag den gången. Nu är det ett mycket yngre lag, men det känns som att vi har en bra idé över hur vi vill spela och jag hoppas att vi kan hålla ihop det även om vi inte är så rutinerade, säger han.

Nilsson verkar, vilket kan bli avgörande, prickat in storformen. Han utsågs nämligen till turneringens spelare i Nennes Nyårscup när FBSK skrällde sig till final och tvingade IFK Västervik till straffar. 

– Det är nog bara positivt, tror jag. Vi kanske kan få lite mer lugn med bollen och sådär. Jag tror det gynnar oss med kortare matcher också. Alla möter alla och vi som vill försvara och låta motståndarna göra misstagen tjänar på det. Kortare matcher gynnar oss mer än Vimmerby som gärna håller i boll och försöker trötta ut motståndarna. Jag tycker vi har stor chans att ta poäng av alla lag. 

Möter VIF direkt

Robert Nilsson är lågmäld och vill inte prata jättemycket om utnämningen han fick under nyårscupen.

– Det är kul att få uppskattning och det ska bli roligt att spela KM inför lite mer publik. Det brukar vara en jäkla stämning. Spelar man i Frödinge eller Storebro är man ofta underdogs och då får man publiken med sig. Det brukar vara väldigt kul. 

FBSK ställs mot fjolårsvinnaren Vimmerby IF direkt i öppningsmatchen av Sparbankscupen. 

– Jag har hört att de inte har tränat så mycket inomhus och att möta dem i första matchen är nog bättre än att göra det senare under dagen. 

"Kan skrälla"

Robert Nilsson tycker att många lag ser bra ut på papperet. 

– Tuna är starka och Vimmerby och Gullringen har alltid slagits om det. Men jag tror det kan skrälla åt många håll. Djursdala har starkt lag och Södra Vi kan också få ett starkt lag. 

Vilka ska man se upp med i ditt lag?

– Fredric Carlsson och Alex Gunnarsson är skickliga med bollen. Tage (Falk) är också vass ihop med "Fredde". De tänker lika och är skickliga med bollen. 

Är semifinal ett mål för er?

– Det är alltid förhoppningen, men det är små marginaler och små ytor. Vi har absolut kapacitet för det, men vi har inte satt något mål utåt så. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt