Annons:

Allettan går in i avgörande skede – VH spelar viktig toppmatch

Vimmerby Hockey leder Allettan södra och tar emot toppkonkurrenten Halmstad Hammers på hemmaplan i afton. Foto: Ossian Mathiasson

Allettan går in i avgörande skede – VH spelar viktig toppmatch

Vimmerby Hockey har skaffat sig ett bra läge för att kliva in i slutspelet med en stor fördel. Då blir veckans matcher mot jagande Halmstad och Dalen extra betydelsefulla. 
– Vi har fem tuffa matcher kvar och lägger först och främst fokus på dagens match, säger Hampus Sylvegård. 

Annons:

Efter 0–4-smällen hemma mot Kristianstads IK studsade Vimmerby Hockey tillbaka och besegrade Mariestad med 4–2 i söndags. 

– Vi hade frivillig träning i måndags efter att ha varit igång sex av sju dagar förra veckan. Gårdagens gemensamma träning hade bra fokus, bra fart, bra energi. Jag har en bra känsla inför matchen mot Halmstad, säger Hampus Sylvegård.

Vimmerby Hockeys matcher mot Halmstad brukar bli jämna och tajta. 

– Jag tror att det blir en rolig och jämn match med hög tävlingsnivå. Jag vill se att vi är hungriga och för matchbilden som vi vill göra, säger Sylvegård. 

"De är strukturellt stabila"

Vimmerby ligger etta med 30 inspelade poäng, fyra poäng före Halmstad med en match mindre spelad.

– Halmstad har skickliga spelare, bra målvakt, är skickliga strukturellt och håller sig hela tiden inom sina ramar. De ligger i toppen av en anledning. 

Vad är förklaringen till att de ligger där de ligger?

– De är tajta och det är inte många lag som gör så många mål på dem. Jag tycker att de är strukturellt stabila och släpper inte till så många farliga målchanser och när de väl gör det har de en bra målvakt. De har också en bra förstakedja med Robin Dahse i spetsen. Han gör mycket poäng framåt och han är alltid ett stort hot när han är inne på isen. De verkar, precis som vi, ha en stark grupp som jobbar tillsammans och för varandra. 

Vimmerby har skaffat sig ett bra läge för att kunna komma bland de två främsta lagen i Allettan och kliva in i slutspelet med en stor fördel. 

– Det är klart att våra chanser är goda, men det innefattar inte att något är klart. Vi har fem tuffa matcher kvar och vi lägger först och främst fokus på dagens match. Sedan får man ladda om batterierna snabbt då vi har ny match på fredag. Det kan vara tråkigt att skriva om det och säga det, men det är vad vi lägger vårt fokus på. Energin kan man bara lägga på den dagen som man befinner sig på. Därför är det viktigt att vi fokuserar på bitarna som vi kan göra bättre här och nu. 

"Vi har inga svar"

Vimmerby Hockey spelar med samma manskap som senast och gör inga förändringar i femmorna. Mot Mariestad gick VH tillbaka till kedjorna som de inledde Allettan med. 

– Jag känner att vi fick en bra trygghet och många av spelarna har spelat med varandra tidigare. Vi ändrar inte på något när vi kommer från en seger i en tuff match. 

Varför gjordes förändringarna för några matcher sedan?

– Vi har haft någon skada och någon sjukdom, men på det stora hela har vi känt att det finns lite mer att hämta av vissa spelare och egentligen av hela laget och kände därför att vi ville testa runt lite. Konstellationen som vi spelade med sist har varit mest effektiv och det är den vi har kört mest med. Där och då kände vi att vi behövde få lite effekt men nu senast kände vi att vi behövde gå tillbaka till tryggheten. Det syntes också ute på isen att de var synkade från start. 

Målvakten Scott Hector är fortsatt indisponibel. Robin Christoffersson vaktar målburen och Lowe Ström är uppsatt som backup. 

– Det är fortfarande rehab på honom, och det är lite oklart hur lång rehabtiden är. Han fick relativt nyligen ett besked och det är väl därför jag inte kan uttala mig om allting. Vi har inga svar och då väljer jag att inte kommentera det. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt