Annons:

Falk lämnar sitt tränaruppdrag: ”Något jag har funderat på länge

Tage Falk hoppar av uppdraget som assisterande tränare i Frödinge/Brantestad SK. Foto: Ossian Mathiasson

Falk lämnar sitt tränaruppdrag: ”Något jag har funderat på länge"

Uppdragen har blivit för många. Nu väljer Tage Falk att lämna sitt uppdrag som assisterande tränare i division 6-laget Frödinge/Brantestad SK.

Annons:

Frödinge/Brantestad SK klev in i årets säsong med Urban Svensson som ny huvudtränare och Tage Falk i en fortsättniing i rollen som assisterande tränare. Nu kan vår tidning berätta att Tage Falk har bestämt sig för att lämna tränarsysslan och lägga fokus på sitt eget fotbollsspelande. 

– Det är något som jag har funderat på ganska länge. Efter det att ”Bengan” (Johan Bengtsson) slutade i höstas känner jag att det har blivit lite väl mycket. Jag var ensam tränare under hela futsalsäsongen i vintras. Att själv spela samtidigt som man ska instruera spelarna och få fram sina taktiska idéer har tagit på krafterna. Det är också mycket nu under vintern med att boka hallar och planer för träningar, se till att material kommer med till träningar samtidigt som jag har varit kontaktperson för föreningen. Det har också legat på mig att fixa med testmatch, kontakta spelare och hålla kontakt med potentiella nyförvärv. I vintras började jag tänka: ”jäklar vad skönt det skulle vara att dyka upp till träning och bara kunna spela”, säger Tage Falk. 

"Jag är på väg tillbaka"

Tage Falk kommer hjälpa Urban Svensson administrativt och vara ett bollplank vid behov. 

– Är det så att ”Ubbe” behöver hjälp ställer jag upp som bollplank och håller i träningar om han inte kan vara med. Det är mest att jag själv inte behöver känna att jag är ansvarig på det viset längre. Jag har kvar en del administrativa uppdrag, men rollen som assisterande tränare och den taktiska biten kommer jag lämna, säger Falk. 

Tage Falk dras fortfarande med en skada från kommunmästerskapet i futsal. 

– Min baksida gick i sista matchen i KM och det är fortfarande det som hämmar mig. Jag är på väg tillbaka och ska absolut spela i år. Viktigast är att man är tillbaka till serien och det ska jag definitivt vara. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt