Annons:

Division 3-rutin till FBSK – Falk har bestämt sig:

Tage Falk har bestämt sig för spel i FBSK 2021. Foto: Ossian Mathiasson

Division 3-rutin till FBSK – Falk har bestämt sig: "Trivs väldigt bra"

Det har varit nära ett längre tag. Nu har 20-årige Tage Falk bestämt sig för att återvända till Frödinge/Brantestads SK.
– Det är lagsammanhållningen som är avgörande, säger han.

Annons:

Tage Falk kom tidigt upp i FBSK:s seniorlag och gjorde fina insatser för klubben. Han började fotbollsgymnasiet i Åtvidaberg, men flyttade sedan hem till Frödinge.

Därefter har han spelat för Vimmerby IF både division 3 och 4. Nu blir det alltså en återkomst i moderklubben.

– Det har lutat starkt åt Frödinge hela tiden. Jag har mest väntat på att det skulle dra igång och man kunde börja träna, säger Tage Falk.

Vad fällde avgörandet för ditt val?

– Det är lagsammanhållningen i Frödinge som är avgörande. Jag trivs väldigt bra där och så bra lagsammanhållning har det inte varit någon annanstans där jag spelat. Alla kämpar för varandra och man går till träningen för att ha kul. Det är inte så stora krav på prestationen, utan alla är där för att ha roligt och alla trivs med varandra oavsett om man är 14 eller 40.

Två steg ned i seriesystemet

Övergången innebär att Tage Falk tar två steg ned i seriesystemet.

– Det är väl det som har varit lite svårt. Jag vet att det är lite lägre kvalitet och nivå och jag vet att jag kan spela på lite högre nivå i alla fall, men jag spelar fotboll för att det är roligt i slutändan.

Vad kommer du kunna bidra med?

– Jag är ganska allround och spelar där tränaren vill att jag ska spela. Någon särskild spetsegenskap har jag väl inte och inte jättemycket rutin heller.

"Tycker om Frödinge mycket"

FBSK gjorde en stark frimånad och ser ut att få ett bra division 6-lag på papperet.

– Jag går dit med inställningen att vi ska upp i division 5 inom snar framtid. Det kommer jag kämpa för och det är kul att det är så många nyförvärv. Det har spelat in också såklart.

Har du något mål att spela högre upp igen i framtiden?

– Det får man se hur det blir. Just nu känner jag att det är viktigare att Frödinge går upp i division 5 än att jag spelar i division 3. Jag tycker om Frödinge mycket och kämpar hellre för att det ska gå bra för föreningen.

Tage Falk har informerat VIF om sitt beslut även om övergången inte är helt i hamn än.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt