Annons:

Linus antar utmaningen i DSK: ”Kan komma in och ställa krav”

Linus Palmér Hård har bytt juniorfotboll i Vimmerby IF mot seniorspel med Djursdala SK. Foto: Linus Johansson

Linus antar utmaningen i DSK: ”Kan komma in och ställa krav”

Tiden som juniormålvakt är över. I år vaktar Linus Palmér Hård målet hos division fem-laget Djursdala SK. Det är en målinriktad 18-åring som tar klivet in i seniorfotbollen.

– Pressen jag sätter på andra måste jag kunna ha på mig själv också, säger han inför den nya utmaningen.

Annons:

Linus Palmér Hård var klar för Djursdala SK redan inför säsongen 2023. Då ångrade han sig och det blev ytterligare en säsong i Vimmerby IF:s juniorlag. I år har Palmér Hård tagit klivet in i seniorfotbollen på allvar.

– Känslan är bara bra. Det är väldigt bra gemenskap i Djursdala. Även om jag är ny känner jag att jag och de andra nya spelarna kan komma in och ställa krav utan att det känns lustigt, säger Linus Palmér Hård.

Spelet med fötterna en styrka

Den nya DSK-keepern beskriver sig som en modern målvakt.

– Ja, jag skulle säga att jag försöker att vara lite av en modernare målvakt. Jag har inga problem med att ha bollen vid fötterna och är gärna med i speluppbyggnaden. En av mina styrkor är just spelet med fötterna. Samtidigt försöker jag såklart vara där och rädda så mycket bollar som möjligt, säger Palmér Hård och skrattar.

Hur ser du på skillnaden mellan junior- och seniorfotboll?

– Det är ett ganska stort steg, men det är ett steg som jag känner att jag klarar av i år. Att gå in i seniorfotbollen kanske inte automatiskt gör att allt blir mycket svårare, men det blir en helt annan grej. Som junior har fokus legat mycket på tempo och att sätta fart på bollen. Nu handlar det mer om att lära sig att spela moget, äga straffområdet och äga luftspelet. 

Ingen överdriven press

Målvakt är förstås en utsatt position, men Linus Palmér Hård känner ingen större press på sina axlar.

– Jag känner inte att jag har någon form av överdriven press på mig, men absolut är det viktigt att prestera nu när man tävlar på riktigt i seniorfotbollen. Pressen kommer mest från mig själv i så fall. Jag blir ganska besviken på mig själv när vi inte vinner och när det inte går bra. Pressen jag sätter på andra måste jag kunna ha på mig själv också.

Hur har det gått för dig på försäsongen?

– Det har väl känts bra. Det är alltid något nytt man ställs inför och jag tycker att jag lär mig saker varje match. Jag tycker att jag har gjort det helt klart godkänt hittills. Vi har många bra försvarsspelare och hårt arbetande mittfältare i laget och det hjälper mig som målvakt.

”Drar åt samma håll”

Förra säsongen slutade Djursdala SK sjua i division fem. Flera starka nyförvärv borgar för att laget ska kunna klättra ett antal placeringar i år.

– Det är en tuff femma med många bra lag, men vi siktar ganska högt. Utan att sätta allt för mycket press på oss själva tycker jag att vi ska kunna vara med och slåss precis under den absoluta toppen i alla fall. Vi vill göra en bra säsong, vinna många matcher och ha god marginal nedåt, säger Linus Palmér Hård.

Tränaren David Henriksson är inne på samma spår.

– Jag tycker att vi har en bra trupp där alla drar åt samma håll och med en bra mix på ungt och gammalt. Vår målsättning kommer ju som alltid vara att försöka vinna varje match. Vi har en ambition att försöka komma topp fem, säger Henriksson.

Fakta

Djursdala SK (division 5):

Nyförvärv: Ahmed Ibrahim (Storebro IF), Erik Jigsved (do), Alex Karlsson (Smedby BoIK), Linus Palmér Hård (Vimmerby IF), Max Karlsson (do), Anton Palmér (Gullringens GoIF) och Simon Henriksson (do).

Förluster: Imad Khankan (Storebro IF), Amr Almokdad (do), Lamek Kaleta (do), Herman Lynbech (Gullringens GoIF), Hugo Johansson (do), Rasmus Stahlin (flyttat till Halmstad), Martin Larsson Didi (Horn/Hycklinge IF), Daniel Gustafsson (do).

Lagen i division 5 nordöstra: Djursdala SK, Fågelfors IF, Hjorted/Totebo, HM IS, Hultsfreds FK, IF Ariel, IF Stjärnan, IFK Tuna, IFK Västervik, SK Lojal, Södra Vi IF, Tjust IF FF.

Seriefavoriter: ”IFK Västervik, IFK Tuna och Hjorted/Totebo. De har mycket spelare med rutin från division två och tre i sina trupper. Det blir sjukt tufft att mäta sig med så stora drakar”, säger DSK-tränaren David Henriksson.

Seriepremiär: IF Stjärnan, hemma, söndag 14 april.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt