Annons:

FBSK nära cupsensation mot Gullringen:

Alexander Swartz frälste Gullringen och avgjorde cupmötet mot division 6-laget FBSK. Foto: Arkivbild

FBSK nära cupsensation mot Gullringen: "Föll med den äran"

Division 6-laget Frödinge/Brantestads SK pressade Gullringens GoIF, förmodat topplag i division 4, i Toyota Cups andra omgång. Gullringen vände dock ett 2-1-underläge och vann med uddamålet.
– Vi föll med den äran, säger FBSK-tränaren Urban Svensson.

Annons:

Det var förstås, med bonusstraffar som krydda, upplagt för en cupsensation när Frödinge/Brantestads SK från division 6 tog emot Gullringens GoIF, som av många väntas slåss om seriesegern i division 4.

Men Gullringen verkade få en rätt behaglig resa när Linus Hillström tidigt satte 1-0 för gulsvart. Då valde FBSK att använda sin första bonusstraff och Gullringsfostrade Kim Johansson utjämnade. 

– Vi valde att ta en straff direkt och börja om på 0-0, säger Urban Svensson.

FBSK höll 1-1 och valde mot slutet av första halvlek att ta sin andra straff. Filip Nilsson förvaltade den straffen och gav då division 6-laget en 2-1-ledning som stod sig rätt långt in i andra halvlek.

– Frödinge gjorde det tajt för oss och det kan bli så med straffarna. De har ett skott i ribban, annars skapar de ingenting. Så såg matchen ut. Men det är klart att det blir lite nerv när de har straffarna att gå på, säger Gullringens tränare Ola Lindblom.

Swartz avgjorde

Linus Hillström kvitterade till 2-2 halvvägs in i den andra halvleken och med kvarten kvar avgjorde Alexander Swartz för gulsvart. 

– Vi har en ribbträff vid 2-1. Jag sa innan att vi kommer få två, tre heta målchanser, men vi förvaltade dem inte. Gullringen är bollskickliga och vi hinner inte riktigt med ibland, säger Urban Svensson.

FBSK fick ge sig till slut, men föll verkligen med flaggan i topp.

– Vi stretat emot bra och föll med den äran. Vi tar mycket lärdom från den här matchen inför vi möter ett mer rimligt motstånd. 

Tunga pjäser borta

Ola Lindblom tyckte Gullringen, som saknade viktiga pjäser på planen som Rasmus Bexell, Sebastian Swartz, Karlo Goranci och Lindblom själv, stod för en okej insats. 

– Jag hoppats på lite mer, men det är svårt att hitta lägen när ett lag backar hem. Klart man vill vinna med tio mål eller mer, men man ska inte underskatta Frödinge. De har en del rutinerade killar i sitt lag. 

Samuel och Daniel Johansson stack ut i FBSK medan ingen i Gullringen var värd ett särskilt omnämnande. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt