Annons:

Leder SVIF genom en ny generationsväxling: ”Blev naturligt”

Peter Magnusson, till vänster, är tillbaka som tränare i Södra Vi IF
Till sin hjälp har han Mårten Malm. Foto: Södra Vi IF

Leder SVIF genom en ny generationsväxling: ”Blev naturligt”

Peter Magnusson är tillbaka som tränare i Södra Vi IF. Även den här gången väntar en generationsväxling, om än inte lika stor som förra gången.
– Det blev ganska naturligt att ställa upp när moderföreningen hörde av sig, säger Peter Magnusson.

Annons:

Inför säsongen 2017 klev Peter Magnusson in som huvudtränare i moderklubben Södra Vi IF. Han tränade då laget i flera säsonger med gott resultat. Efter några säsongers utflykt i Gullringens GoIF och Storebro IF är han nu tillbaka i SVIF.

Även den här gången blir det en typ av generationsväxling där ett gäng unga spelare har tagit plats i truppen. Södra Vi har bland annat plockat in ett koppel unga killar från Vimmerby IF. Borta är mer rutinerade pjäser som Anton Brorsson, Joakim Hammar, Ricky Svaxholm (tidigare Gustavsson), Kim Johansson, Daniel Johansson och Rory Barraza.

SVIF har också plockat in lite rutin i brödraduon Jesper Wessman och Jonas Carlsson som ansluter till moderklubben från Ankarsrums IS.

Intressant mix

För Peter Magnussons del blev återkomsten till tränarbänken i klubben smått oväntad.

– Jag hade inte tänkt att vara aktiv som tränare i år. Men det blev ganska naturligt att ställa upp när moderföreningen hörde av sig. När frågan kom fick jag tänka till en extra gång, säger Peter Magnusson.

Hur ser du på lagets slagkraft?

– Det är en liten omstart efter alla spelarflykter. Vi har många unga killar i laget kryddat med några rutinerade spelare. Jag tycker att det är en intressant mix. Det är en homogen och bra grupp som vill bli bättre.

Mathiasson är nyopererad

Han berättar att tanken är att föra in en ny form av spelsystem.

– Det är inte så jättelångt från det tidigare, men det kommer ändå att ta ett tag innan det sätter sig. Det kommer att funka bättre i visa matcher och sämre i vissa matcher och det får man acceptera, säger Peter Magnusson och förklarar vidare:

– Det är inte så sifferbaserat utan går mer ut på ett individanpassat sätt att spela. Man får olika uppgifter på planen, till exempel en försvarsuppgift och en offensiv uppgift. Man behöver hitta något som man ser kan ge resultat och nu testar vi det här. 

Vilka spelare ska driva laget?

– Niklas Gunnarsson, Martin Brorsson, Robin Hammar och Adrian Mathiasson. Det är fyra tunga spelare som vi lutar oss emot. Kryddat med Jesper (Wessman) och Jonas (Carlsson) bidrar de med lite mer rutin.

En tung jobspost för SVIF är att Adrian Mathiasson går skadad just nu.

– Han är nyopererad och blir borta i tre till fyra veckor innan han kan börja träna igen, säger Peter Magnusson.

Stor utveckling

Nya målvakten Abdelrahman Ammar är också en spelare som lyfts fram av Magnusson.

– Vi tror att han kommer att utvecklas med mycket speltid. Det är såklart en viktig post.

Hur ser du på de unga killarna som har kommit in i truppen från bland annat Vimmerby IF?

– De är intressanta och de som kommer från Vimmerby är ofta bra utbildade. Mycket handlar om hur de tar steget från junior- till seniorfotboll. Det jag kan säga är att vi redan ser stor utveckling hos dem.

Hur lyder målsättningen med säsongen?

– Realistiskt är det så att om vi kan hamna i mitten av tabellen har vi gjort en jättestark bedrift i en stark serie.

Fakta

Södra Vi IF (division fem)

Nyförvärv: Abdelrahman Ammar (IFK Tuna), Jesper Wessman (Ankarsrums IS), Jonas Carlsson (do), Khaibar Shokran (Vimmerby IF), Senar Moustafa (do), David Sauma (do), Elias Babiker (do), Fawaz Braakte (IF Hebe), Anton Dähre (comeback), Elias Hallingfors (pendlingskontrakt med Upsala IF).

Förluster: Anton Brorsson (Vimmerby IF), Kim Johansson (Frödinge/Brantestad SK), Daniel Johansson (do), Rory Barraza (IFK Tuna), Joakim Hammar (do), Isak Hansson (Djursdala SK), Filip Frejd (slutat), Ricky Svaxholm (slutat), Filip Larsson (slutat), Albin Gustafsson (flyttat), Jonathan Gustafsson (flyttat).

Lagen i division fem nordöstra: Djursdala SK, Fågelfors IF, Hjorted/Totebo, HM IS, Hultsfreds FK, IF Ariel, IF Stjärnan, IFK Tuna, IFK Västervik, SK Lojal, Södra Vi IF, Tjust IF FF.

Seriefavoriter: ”IFK Tuna och IFK Västervik med Djursdala och Hjorted/Totebo som stora outsiders”, säger Peter Magnusson.

Seriepremiär: HM IS, lördag 13 april, borta.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt