Annons:

Tuna plockar in två nya spelare – han är tillbaka efter operationen

Tuna vann KM i futsal i lördags och i dag har man gjort med två nya spelare. Foto: Linus Johansson

Tuna plockar in två nya spelare – han är tillbaka efter operationen

IFK Tuna har värvat flera namnkunniga spelare inför årets säsong. Nu har man gjort klart med en målvakt från Djursdala SK och en ung spelare från Gullringens GoIF.

Annons:

I lördags tog IFK Tuna första KM-guldet sedan 1982 och det firade man förstås rejält. 

I dag kan division 4-föreningen presentera två nyförvärv – Henrik Milton, målvakt från Djursdala, och Elias Trawtschenko, yttermittfältare från Gullringens GoIF.

– Henrik har varit hos oss i Tuna tidigare år och det är en spelare som många känner gott och väl. Han bor och jobbar i Kalmar så han kommer väl inte träna så mycket. Vi ser honom som en backup på målvaktssidan, säger Tobias Ekström i IFK Tuna.

Tillbaka i träning efter operationen

Från Gullringen plockar man in Elias Trawtschenko, 15, som spelade reservlagsfotboll där i fjol.

– Det är en ung kille som främst spelar innebandy. Den senaste säsongen spelade han reservlagsfotboll i Gullringen och har väl inte satsat så hårt på fotboll. Hans syster är tillsammans med Hampus Nilsson och sen är han kusin med Martin och Anton Carlsson. På det viset kom han i kontakt med oss, säger Tobias Ekström.

Glädjande besked är att rutinerade målvakten Mikael Karlsson har återhämtat sig förvånansvärt snabbt efter axeloperationen som skulle hålla honom borta från spel fram till februari-mars.

– Han är tillbaka i träning och var med och kände på det under träningsveckan inför KM men vi ville inte riskera något. Rehabträningen har gått mycket snabbare än vad vi trodde.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt