Annons:

Talangen lämnar division sex-klubben för spel i Vimmerby

Oliver Johansson lämnar Hjorted/Totebo för Vimmerby. Foto: Privat

Talangen lämnar division sex-klubben för spel i Vimmerby

16-årige talangen Oliver Johansson lämnar Hjorted/Totebo. Kommande säsong kommer han istället att spela med Vimmerby IF:s nystartade lag i division sex.
– Det är hårt jobb som gäller och jag är riktigt laddad inför kommande säsong, säger Oliver Johansson.

Annons:

Att Oliver Johansson skulle lämna Hjorted/Totebo för spel i Vimmerby har varit på gång en längre tid. Det var dock först i går som klubbarna kom överens om övergången.

– Jag har haft en dialog med Hjorted/Totebo sedan slutet av frimånaden då jag informerade dem om att jag troligen skulle byta klubb, säger Oliver Johansson.

Pluggar i Vimmerby

Nu är han istället klar för Vimmerby, där tanken är att han ska spela med klubbens J18-lag samt Vimmerby Akademi i division sex. Oliver Johansson betonar också att det inte rör sig om någon värvning från VIF:s sida.

– Jag byter klubb på grund av min egen utveckling och plugget. Eftersom jag nu går på gymnasiet i Vimmerby så blir det lättare för mig att spela i Vimmerby. Jag känner också att jag har en hög utvecklingspotential i Vimmerby med bra ungdomsverksamhet och föreningen i sig. Det var ett beslut som jag tog helt själv och jag tänkte på det här redan i början av förra säsongen, säger Oliver Johansson.

Allround

16-åringen har tillhört Hjorted/Totebos A-trupp i flera säsonger.

– Förra säsongen var min tredje i A-laget. Men det började bli mycket speltid först förra säsongen då jag spelade 90 minuter per match i princip hela säsongen. Det var väldigt nyttigt.

Oliver Johansson säger sig vara en allround spelare.

– Jag har faktiskt spelat på varenda position, men förra säsongen lirade jag på innermittfältet och även någon enstaka match som forward.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt