Annons:

Han blir Håkan Ericssons efterträdare – ”Gick på magkänslan”

Daniel Ohlsson är klar som ny huvudtränare för Vimmerby IF:s damlag. Foto: Simon Henriksson

Han blir Håkan Ericssons efterträdare – ”Gick på magkänslan”

Vimmerby IF hittade Håkan Ericssons ersättare i Gullringen. Daniel Ohlsson, 28, är mannen som ska ansvara för VIF:s damlag nästa säsong. – Det kändes lockande direkt. Jag gick på magkänslan och bestämde mig sent i går, säger Daniel Ohlsson.

Annons:

Kisakillen Daniel Ohlsson har tidigare varit assisterande tränare för Kisa BK:s damlag och tränare för KBK:s juniorlag. Hans senaste uppdrag var i Gullringens GoIF, där han var assisterande den senaste säsongen.

”Ska ha en stor eloge”

Nästa säsong får Daniel Ohlsson huvudansvaret för Vimmerby IF:s damer. VIF vann dragkampen om hans underskrift i konkurrens med flera klubbar, däribland Gullringen.
Personen som landade hans underskrift var den mångårige huvudtränaren Håkan Ericsson, som för en tid sedan meddelade att han slutar sitt uppdrag.
– Håkan ska ha en stor eloge för hur han presenterade klubben och deras idéer. Det brukar ju sägas att det första mötet är det viktigaste och så var det verkligen i det här fallet. Dessutom har man en stor trupp där många tongivande spelare har valt att spela vidare. Jag ser bara stora möjligheter, säger Daniel Ohlsson.

”Mest intressant”

En annan anledning till klubbvalet var ansvarsbiten.
– Jag ville ha mer ansvar, det var också en av anledningarna till att det lutade över till Vimmerby.
Hur känns det att lämna Gullringen?
– Jag tycker verkligen om Gullringen som förening. Men Vimmerby kändes mest intressant, säger Daniel Ohlsson.

Ingen större koll

Den nye VIF-tränaren har ingen större koll på sitt nya lag.
– Jag har inte sett dem så mycket de senaste åren. Jag hade bättre koll när jag var med och tränade Kisas damlag.
Hur vill du att ni ska spela?
– Jag har förstås en grund jag vill köra efter, men inget som är helt klart. Jag ska sätta mig ner med de andra ledarna och prata om hur det har varit tidigare. Men det är klart att jag vill sätta min prägel på laget. Jag tror väldigt mycket på det här laget, det känns intressant.
Du bor i Kisa. Kan det bli aktuellt att plocka med några spelare från Kisa till Vimmerby?
– Det vet jag inte. Vi får avvakta och se vad som händer i truppen. Jag vill ge alla spelarna chansen, säger Daniel Ohlsson, som presenterades för truppen på söndagskvällen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt