Annons:

LOKALT LAG DÖMT FÖR FUSK – "PINSAMT FÖR OSS"

Vimmerby IF B och Ankarsrums IS spelade 0-0 den 28 juni. Nu har Smålands Fotbollförbund dömt seger för Ankarsrum – efter att Vimmerby IF använt för många a-lagsspelare. – Det är pinsamt, men definitivt inte medvetet, säger ledaren Håkan Ericsson.

Annons:

Ankarsrums IS har tilldömts segern från matchen den 28 juni. Det trots att matchen på Arena Ceos slutade 0-0. Men Ankarsrum upptäckte när de gick genom matchprotokollet att VIF B använt sju spelare från den senaste a-lagsmatchen. Ett lag får bara använda fyra.

Klubben lämnade in en protest, som nu har godkänts av Smålands Fotbollförbund. 

– Vi tolkade reglerna annorlunda än Smålands Fotbollförbund. Vi tolkade det som att om man har spelat a-lagsmatch och sedan b-lagsmatch efter det, så räknas man som b-lagsspelare. Så tolkade vi den, men det är den senaste a-lagsmatchen som gäller, säger VIF:s ledare Håkan Ericsson. 

VIF B fråntas därmed en poäng i serien och döms för fusk. 

– Jag ska inte säga att vi tar det med en axelryckning, men vi spelar fotboll för att det är roligt och det är inte roligt att göra fel. Men vi har inte gjort något medvetet för att få fördelar. 

Håkan Ericsson säger att fotbollförbundet har meddelat att de ska förändra reglerna till nästa säsong. 

– Det är tråkigt och olyckligt och vi tycker att det är pinsamt att vi tolkat reglerna olika. Smålands har erkänt att det var otydligt skrivet och de ska se över dem till nästa säsong. 

"Inte självklart"

Ankarsrums tränare, Daniel Wessman, säger så här: 

– Vi lämnade in en protest efter att vi upptäckt att de hade använt för många a-lagsspelare. Jag tror helt enkelt att de har gjort en miss, säger han. 

Att lämna in en protest var inte självklart. 

– Nej, det var det inte. Men nu var det sju spelare och det är tre för mycket. Det är ganska stor skillnad. Hade det varit fem hade vi nog inte lämnat in någon protest, då hade vi kanske struntat i det. Tar man bort tre a-lagsspelare så skulle det bli tre c-lagsspelare i stället. Vi får aldrig reda på om det hade blivit någon skillnad. 

Wessman tror inte att VIF fuskade medvetet. 

– Vi är absolut inte arga, jag tror att det handlar om den mänskliga faktorn. Det är sådant här som händer och det kan bli så här i damserierna. Det är en nackdel. 

"Det är tråkigt"

Daniel Ohlsson, a-lagstränare i Vimmerby IF, tycker att det är tråkigt. 

– Det är definitivt inte medvetet, utan vi har tolkat reglerna olika. Det är tråkigt, men det är ett missförstånd. 

Vimmerby IF kommer inte att behöva betala några böter. Möjligtvis att klubben kan få en administrativ avgift på 500 kronor. Dagens Vimmerby har sökt Smålands Fotbollförbund utan att lyckas.  

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt