Annons:

Första förlusten för Gullringen:

Kevin Gaines gjorde Gullringens mål mot Boxholm. Foto: Gullringens GoIF

Första förlusten för Gullringen: "Trott vi är övermänskligt bra"

Gullringens GoIF har imponerat stort under försäsongen. Fredagskvällens möte med Boxholm visade något helt annat.
– Vi spelar en fotboll jag aldrig sett oss göra. En riktigt dålig match från vår sida, säger tränaren Daniel Ohlsson efter 2-1-förlusten.

Annons:

Inledningen på försäsongen har vittnat om att något stort kan vara på gång i Gullringens GoIF, bland annat har laget nollat Vimmerby IF. 

Men på fredagen gick inget gulsvarts väg.

– En riktigt dålig match från vår sida. Vi spelar en fotboll jag aldrig sett oss göra någonsin. Det är helt klart sämsta matchen för året, säger Daniel Ohlsson. 

Vad kan det bero på?

– Det är nog lite olika faktorer, en av dem är att vi varit ifrån stort spel ett par veckor. Sedan kanske vi trott att vi är övermänskligt bra. Men nu har vi fått oss en lektion, den första halvleken var riktigt dålig. Det var bara tur att Boxholm inte förvaltade sina chanser för vi hade inte en tillstymmelse till ett anfall. Vi tappade boll stup i kvarten och de fick komma med snabba omställningar centralt nästan hela tiden.

Gaines målskytt

Daniel Ohlsson tror ändå att den här matchen kan bli nyttig för dem.

– Man ska inte dra för stora slutsatser av en träningsmatch, men det kan absolut vara nyttigt. Vi får dra lärdom av det här. Jag har alltid ansett att man utvecklar sig mer av en förlust. Vi får rannsaka oss och analysera mer varför vi förlorade. 

Den andra halvleken var bättre.

– Vi höjer oss efter halvtidssnacket. Då spelar vi enklare. Förutsättningarna var inte så lätta, det var snötäckt när vi kom dit. Det var rätt kallt också, blir svinkallt om fötterna och minus åtta. Inte världens bästa förutsättningar direkt. Vi fick göra om en del i laget också på grund av lite sjukdomar och så, men det spelar ingen roll egentligen.

Kevin Gaines gjorde Gullringens mål. Ingen var värd beröm förutom Erik Lindblad. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt