Annons:

Stenhårt straff för VIF-stjärnan: ”Känns väldigt hårt”

Abdulrhman Kharma stängs av i fyra matcher. Foto: Ossian Mathiasson

Stenhårt straff för VIF-stjärnan: ”Känns väldigt hårt”

Abdulrhman Kharma får ett hårt straff efter sitt röda kort mot Boxholm. Vimmerbys nyckelspelare stängs av i fyra matcher.
– I min värld känns det väldigt hårt, säger VIF-tränaren David Lindgren.

Annons:

Det var i hemmamatchen mot Boxholm för snart två veckor sedan som Abdulrhman Kharma drog på sig ett rött kort i slutet av matchen. Redan där tyckte David Lindgren att Kharma blev för hårt dömd.

– Som vi såg det borde Boxholms spelare ha fått gult kort för neddragningen och ”Abbe” gult kort för att han knuffade undan deras spelare när han låg över honom. Men istället blev det inget för den spelare som startade situationen och rött kort för ”Abbe”, säger David Lindgren.

”Borde avstyrt situationen”

Domen mot VIF-stjärnan blev dessutom stenhård i och med att han stängs av fyra matcher.

– Vi har försökt att överklaga och ge ”Abbes” version av situationen, säger VIF-tränaren.

Vad hade varit ett mer korrekt straff tycker du?

– För det första tycker jag att domaren borde ha avstyrt situationen genom att blåsa i tid. Då hade det här aldrig hänt. Frustrationen uppstod när deras spelare fick hänga och dra ned ”Abbe” på rugbyvis. Jag försvarar inte min spelare, men har full förståelse att man i en match full av känslor kan reagera. Där och då förväntade vi oss att deras spelare skulle få gult kort och att vi skulle få frispark. Men nu är det bara att köpa läget. Vi har klarat oss utan ”Abbe” stora delar av säsongen på grund av skador. Samtidigt är det klart att vi vill ha med honom, säger David Lindgren.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt