Annons:

Kharma tillbaka – går in från start:

Vimmerby IF får tillbaka skicklige Abdulrhman Kharma i toppmatchen mot Assyriska och det mesta lutar åt att han går in från start. Foto: Ossian Mathiasson

Kharma tillbaka – går in från start: "Har så mycket kvaliteter"

Eneby BK ledde serien när de slog Vimmerby IF med 3–1 för någon vecka sedan. Den matchen har VIF lärt sig en del av inför lördagens bortamatch mot nuvarande serieledaren Assyriska IF.
– Vi måste visa samma effektivitet som de andra lagen, säger tränaren David Lindgren.

Annons:

Mamre IP i Norrköping väcker goda minnen hos David Lindgren när det gäller den aktiva karriären i Gullringens GoIF.

Efter en helt enastående höstsäsong 2008 lyckades Gullringen hålla sig kvar i division 3 och i sista omgången besegrades Assyriska med 2–0 på Mamre IP samtidigt som den avstängde lagkaptenen David Lindgren fick se sitt lag från sidlinjen. 

"Kan slå vilket lag som helst"

Nu är det historia – och på lördag eftermiddag återvänder han dit i egenskap av tränare för Vimmerby IF. 

Vimmerby IF har fått en fin start på säsongen i division 3 och ligger trea i tabellen efter åtta omgångar, två poäng bakom hårdsatsande Assyriska IF som toppar serien.

– Även om vi möter serieledaren på bortaplan och har allt att vinna så har hela truppen en känsla av att vi kan slå vilket lag som helst. Det är skönt att ta med sig den känslan till en sådan här match. Det krävs att vi kommer upp i den nivå som vi kan och gör en perfekt match i den meningen att vi inte bjuder på något, säger David Lindgren. 

Namnkunnigt Assyriska

För några veckor sedan förlorade VIF borta mot Eneby med 1–3 som för stunden ledde serien. Då avgjordes matchen i straffområdena och nu hoppas Lindgren att det var en nyttig läxa som de kan applicera i morgondagens match. 

– Vi blev väl straffade mot Eneby. Vi startade bra, sedan bjöd vi på något mål och de fick ytterligare utdelning. Vi måste visa samma effektivitet som de andra lagen, vara tajta och smarta och utnyttjade chanserna som dyker upp, säger Lindgren. 

För Assyriska är målsättningen med årets säsong klar och tydlig – de vill gå upp i division 2 igen. 

– De satsar 100 procent på det. De har gjort flera namnstarka värvningar som till exempel Alberis da Silva, Johan Roxström och Daniel Svärd men det är inget likhetstecken med att man lyckas, säger Lindgren. 

Flera spelare är tillbaka

Precis som tidigare under säsongen har VIF spelat en offensiv fotboll med hög press och så fortsätter det. 

– Vi har ingen anledning att gå ifrån vårt sätt att spela på, vi måste göra det till 110 procent. Vi har mött lag i klass med Assyriska tidigare och känt att vi hänger med bra, säger han.

Vimmerby kommer närmast från en 3–2-seger borta mot Knäppingsborg. På grund av sena återbud hade VIF endast tre spelare på bänken, varav en var målvakten Gustaf Johansson, i den matchen. Nu ser det bättre ut. 

Abdulrhman Kharma och Rickard Thuresson är tillbaka efter sina avstängningar. Markus Ahl, som fick feber inför förra matchen och lämnade återbud, är tillbaka. Victor Gustavsson fick kliva av skadad i cupmatchen mot Nässjö och spelade inte sist på grund av överansträngningar i ljumskarna. Han missar även dagens match. 

Kharma går in från start

Det finns även frågetecken för Ted Åström Åbergs medverkan, backen fick ont i ena skinkan i samband med tisdagsträningen. 

– Han finns med i truppen men vi får se om han spelar eller inte, säger han. 

Går ”Abbe” (Abdulrhman Kharma) in från start?

– Ja, det gör han. Det är inte riktigt klart på vilken position han kommer spela. Han har sett pigg ut på sistone och har så mycket kvaliteter, säger Lindgren. 

Sedan tidigare saknas försvararen André Nunes och anfallaren Joakim Storm. Den unge talangen är dock på väg tillbaka då han har blivit kvitt sin hjärnhinneinflammation.

Fakta

Truppen: Nic Rydholm, Gustaf Johansson (reserv), Jonathan Fält-Öhr, Oskar Bergman, Markus Ahl, Mojeb Abdul Majed, Simon Larsson, Karl-Viktor Söderquist, Abdulrhman Kharma, Niklas Gunnarsson, Rickard Thuresson, Adam Kisitu, Mohammed Ibrahim, Mohammed Jafr, Ludvig Lundqvist och Ted Åström Åberg. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt