Annons:

Klart: Duo förlänger med VIF: ”Nästan alla är klara för 2020”

Amel Komina har gjort klart med en fortsättning i Vimmerby IF, likaså Simon Larsson. Foto: Arkiv

Klart: Duo förlänger med VIF: ”Nästan alla är klara för 2020”

Vimmerby IF får börja om i division 4 nästa säsong. Både Amel Komina och Simon Larsson, som har suttit på utgående kontrakt, har förlängt med två år.
– Det visar att de har en tro på Vimmerby IF och att de delar känslan som vi har runt truppen, säger David Lindgren i Vimmerby IF.

Annons:

Vimmerby IF har upplevt en motig säsong i division 3 och är klart för nedflyttning. Trots degraderingen väljer David Lindgren att blicka framåt och tycker att det ser ljust ut. 

– Nästan alla spelare är klara för 2020. Ingen ska lämna och de flesta spelarna står under avtal. Vi har haft samtal med spelarna och det är många som är positiva. I dagsläget är det viktigaste att vi ser över vår egen spelartrupp och efter det tittar på vilka spelare som kan förstärka truppen. Säsongen är precis slut och vi har ändå kommit väldigt långt med att ledarstaben och stora delar av spelartruppen klar, säger David Lindgren. 

De fortsätter i VIF

Några spelare sitter på utgående kontrakt, bland annat Amel Komina och Simon Larsson. Nu står det klart att de viktiga spelarna följer med laget ner i seriesystemet. 

– De hade utgående avtal som nu är förnyade. Båda har förlängt med två år. Det visar att de har en tro på Vimmerby IF och att de delar känslan som vi har runt truppen. Alla är revanschsugna efter årets säsong då vi inte har fått ut lagets max. Målet är att vi ska ta oss tillbaka till division 3 omgående, säger Lindgren. 

Enligt en trovärdig källa till DV ska nyckelspelaren Rickard Thuresson, som också sitter på utgående kontrakt, ha skrivit på för en fortsättning i VIF. Lindgren hoppas att han fortsätter men inget är klart. 

– Jag hoppas att Rickard har möjlighet att spela VIF och att han kan hitta en bra lösning tillsammans med familj. Med tanke på hans situation har vi gett honom mer tid att se över läget med familjen. Jag hoppas att han ska kunna vara spelare i VIF nästa säsong, säger Lindgren. 

"Finns spelare som vi följer lite extra"

På tisdagskvällen ska Vimmerbys nye tränare Johan Karlsson Törndahl hålla i sin första träning och bekanta sig med klubben och spelarna. 

Vem blir assisterande tränare?

– Vi har en bra bild för hur ledarstaben ska se ut och i morgon kommer spelartruppen få information om hur den ska ut. 

Vad tittar ni på för förstärkningar?

–  Vi har en del spelare som vi håller som intressanta men det ska mycket ska till om man ska slå sig in i vårt lag och förstärka truppen. Det krävs att man har ambitioner och rätt vilja. Det finns givetvis spelare som vi följer lite extra men vilka det är vill jag inte gå in på.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt