Annons:

VIF till DM-final efter fem raka nollor

Vimmerby IF:s damlag är klart för DM-final i futsal och är därmed också vidare i SM-kvalet. VIF blev tvåa i sin semifinalgrupp – utan att släppa in ett enda mål.

Annons:

Det har spelats SM-kval i futsal på två olika platser i Småland. Totalt har tolv lag gjort upp om fem platser i det fortsatta SM-kvalet samt spel i finalen av Smålands-DM i futsal.
I den ena gruppen, som spelades i Västervik, fanns både Vimmerby IF och Frödinge/Brantestad SK med. De ställdes mot IFK Västervik, Rödsle BK, Tjust IF och FC Oscarshamn.

Final i Vimmerby

Bäst gick det för VIF, som vann två av sina matcher och spelade oavgjort i tre. Det räckte till en andraplats i gruppen, bakom FC Oscarshamn, och därmed säkrat avancemang.
VIF:s resultat: 0-0 mot FBSK, 1-0 mot IFK Västervik, 3-0 mot Rödsle, 0-0 mot Tjust samt 0-0 mot FC Oscarshamn.
Vimmerby gick därmed igenom dagen utan förlust och släppte inte in ett enda mål. En stark defensiv och två duktiga målvakter (Kristina Rödin och Elin Ryd) bidrog förstås till detta.

Blev trea

Frödinge/Brantestad slutade trea i gruppen med sex poäng. Laget gjorde följande resultat: 0-0 mot VIF, 0-2 mot FC Oscarshamn, 1-1 mot IFK Västervik, 2-0 mot Rödsle och 0-0 mot Tjust.
Även den bästa trean i de två kvalgrupperna är klar för finalspelet. I den andra gruppen spelade trean Madesjö in sju poäng, en poäng mer än FBSK.
Smålandsfinalen spelas i Vimmerby den 20 december.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt