Annons:

Stahlin får chansen på topp igen:

Rasmus Stahlin får chansen på topp i matchen mot Visingsö.

Stahlin får chansen på topp igen: "Hoppas jag kan leverera"

Ifjol gjorde Rasmus Stahlin 24 mål i division fem med Horn/Hycklinge. I vårsäsongens sista match, borta mot Hvetlanda, kom säsongens två första. Det var också första gången han fick agera anfallare.
– Jag hade önskat några mål till, men samtidigt har jag haft en ny roll, säger han inför mötet med Visingsö.

Annons:

Rasmus Stahlin är en erkänt målfarlig anfallare i trakten. Han har tryckt in bollar i både Djursdala SK och Horn/Hycklinge – och många förväntade sig nog att det var striker han skulle vara även i Gullringens GoIF. 

Men där har han mestadels spelat wingback i Gullringens 3-5-2-uppställning.

– Det är ovant, jag är inte känd som någon försvarsspelare direkt. Men vi har ju väldigt bra forwards, både Kevin (Gaines) och "Ralle" (Rasmus Bexell) har gjort det jävligt bra. "Ralle" är ett monster på topp och har varit otroligt viktig för oss i år, säger Rasmus Stahlin. 

När Kevin Gaines blev skadad fick Stahlin chansen i anfallet. Mot Hvetlanda kom två mål direkt. 

– Det var självklart kul. Jag hoppas kunna fortsätta att leverera, att göra mål är viktigt. Men självklart hoppas jag att Kevin kommer tillbaka från sin skada. Vi måste ha bästa laget om vi ska vara med hela vägen.

"Inte rosat marknaden"

Han är mycket nöjd med lagets säsong, men hade önskat mer av sig själv.

– Det har gått bra, vi är med i toppen. Några onödiga poängtapp har vi haft, men som helhet har det gått bra. Jag har väl inte rosat marknaden direkt, jag måste bidra lite mer offensivt. Jag hade önskat några mål till, men samtidigt har jag haft en ny roll. Det är kul att testa något nytt och jag är glad att jag har fått spela.

Hemmamatchen mot topplaget Visingsö tror han kan bli tufft och grisigt.

– Vi mötte dem i premiären på en svårspelad plan, det var grisfotboll och ganska hetsigt. Jag tror att det kan bli tufft nu med. Jag hoppas att vi kan utnyttja att vi har en jävligt fin matta.

"Måste vinna"

Gullringen har satt sig i en bra sits och kanske känns lukten av division tre åter på Gullemon.

– Vi siktar på att vara kvar i den absoluta toppen, men då måste vi vinna sådana här matcher. Vi har Tranås efter det och skulle vi ta sex poäng så är vi i serieledning och då ser det bra ut. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt