Annons:

Ny förlust för Gullringen – nu ser seriesegern omöjlig ut

Isack Thuresson gjorde mål i Gullringens förlustmatch.

Ny förlust för Gullringen – nu ser seriesegern omöjlig ut

Gullringens GoIF inledde hösten med hela 6-1 mot Visingsö. Men efter det har laget två raka förluster – och nu ser det omöjligt ut att nå förstaplatsen.
– Det är självklart tufft och surt, säger tränaren Daniel Ohlsson efter 2-3 mot Aneby.

Annons:

Det såg ut att bli en höstsäsong helt i Gullringens smak efter höstpremiären. 6-1 mot tabelltrean Visingsö imponerade – och därefter väntade seriefinal mot Tranås.

Dock föll laget i den viktiga matchen förra fredagen och även i kväll blev det förlust. Gästande Aneby vann med 3-2 på Gullemon.

– Jag tycker att vi förlorar mot ett bättre motstånd. Hade Aneby haft den här tränaren hela säsongen, så hade de varit med i toppen på allvar. Det är ungefär samma spelare, men de har bytt tränare och han har satt sin prägel på laget, säger Daniel Ohlsson.

Gullringstränaren tyckte inte att hans lag var med i den första halvleken. Trots att gulsvart gjorde 1-0 redan efter fyra minuter när Rasmus Bexell tryckte dit en straff.

– Men då blir vi lite ängsliga, de får mycket tid med bollen och så gör de 1-1 på en hörnvariant. Sedan gör de 3-1 på ett individuellt misstag av oss. 

Nära 3-3

I den andra halvleken ryckte Gullringen upp sig, men Aneby fick ändå ett 3-1-mål.

– Skottet touchar en av våra killar i ryggen och ställer Marcin (Muszka) i målet. Då har de rätt mycket kvalificerade målchanser där, men Marcin räddar oss där.

Isack Thuresson reducerade till 2-3 och sedan fanns det flera lägen för att hitta det där kvitteringsmålet.

– Det är som att vi tänds av det där målet och börjar trycka på. Vi har fyra kvalificerade chanser för att kvittera och bolljäveln dansar på mållinjen. Vi underpresterar rätt ordentligt i första halvlek, men efter 2-3-målet ger vi det chansen och hittar den energi vi skulle haft från början.

"Ser tufft ut"

Efter den andra raka förlusten är Tranås nu åtta poäng före Gullringen. 

– Det är klart att det ser tufft ut, men vi måste våga sikta uppåt. Tranås kan hamna i en svacka.

Känner du dig orolig efter de här två matcherna?

– Nej, vi får bara rannsaka oss själva. Jag tycker att Aneby är bättre än oss och har fler chanser, sedan kanske jag tycker att vi skulle ha slagit Tranås. Men det handlar om att göra mål. Det är som det är.

Marcin Muszka var den enda som förtjänade att omnämnas.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt