Annons:

VIF brakade ihop mot jumbon – släppte tre mål sista tio

Rickard Thuresson gjorde Vimmerbys enda mål i förlustmatchen mot jumbon Grebo. Foto: Ossian Mathiasson

VIF brakade ihop mot jumbon – släppte tre mål sista tio

Vimmerby IF var på väg mot tre viktiga poäng borta mot jumbon Grebo. Då brakade VIF ihop och släppte in tre mål under matchens sista tio minuter,
– Det är tungt, säger VIF-tränaren David Lindgren efter 3-1-förlusten.

Annons:

Något annat än tre poäng mot Grebo, som hade spelat in sju poäng på de 17 första matcherna, fanns förstås inte för Vimmerby IF. Laget hade också ett rejält övertag i den första halvleken.

– Vi började matchen planenligt och skapade bra målchanser, men fick inte dit bollen. Sen fick vi göra ett tidigt byte på Simon Larsson, som hade ont i en vad, men vi fortsatte att mala på även efter det. Vi kunde haft 2-0 efter några minuter och 4-0 i halvtid, säger David Lindgren. 

”Får vara självkritisk”

Istället fick VIF gå in i halvtidsvilan med 0-0 på resultattavlan. Tidigt i den andra halvleken tvingades bortalaget till ytterligare ett byte då Ted Åström Åberg klev av med känningar i en höft.

Vimmerby fortsatte att skapa chanser och i den 75:e minuten kom ledningsmålet när Rickard Thuresson nätade efter en tilltrasslad situation. Då talade mycket för tre viktiga VIF-poäng. Men så blev det inte alls. I den 80:e minuten nickade tidigare Vimmerbyspelaren Emil Herge in 1-1 efter en omställning. Fem minuter senare kom 2-1 på en frispark och på övertid utökade Grebo till 3-1.

Hur kunde det bli ett sånt fall sista tio?

– Det är väl en kombination. Främsta anledningen är att vi inte lyckats utnyttja våra målchanser. Sen blev det lite hattigt när två ytterbackar gick sönder, men jag tycker att vi ska kunna hantera det. Jag får vara självkritisk också och kanske kunde ha agerat på ett annat sätt.

Målvakten Gustaf Johansson var den enda VIF-spelare som fick beröm.

Vimmerby är fortsatt tvåa i tabellen, tre poäng bakom serieledande Assyriska.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt