Annons:

Lindgren hyllade sin keeper –

VIF-målvakten Gustaf Johansson räddade en straff i dag. Foto: Linus Johansson

Lindgren hyllade sin keeper – "Fantastiskt duktig"

Gustaf Johansson har varit i skuggan av Nic Rydholm i flera säsonger. Nu har han fått chansen i A-laget och i dag blev han en stor matchvinnare med en straffräddning.
– Han är fantastiskt duktig, säger tränaren David Lindgren.

Annons:

Gustaf Johansson har fått chansen i VIF-målet i höst. Den har han definitivt tagit. I dag var han Vimmerbys största matchvinnare med flera viktiga räddningar. Mest sticker förstås straffräddningen vid ställningen 1–1 ut. 

– Den är viktig för oss. Jag tyckte att det kändes stabilt, men de får några situationer lite för enkelt och det var viktigt att vi fick hålla 1–1 där, säger David Lindgren som var nöjd med sin målvakt: 

– Det är en bra målvakt och han gjorde en bra match. Enda sättet att få lite mer rutin är att stå och det får han nu.

Är han ditt förstaval nu?

– Nic är i ett skede av livet där det händer mycket positivt för honom och han ska få fokusera på det. De har varit jämna hela säsongen, men Nic är en ledare i gruppen och lagkapten och det har talat till hans fördel. När Nic inte kan lägga så mycket tid här så är Gustav ett mycket bra förstaval. 

"Svackar lite"

Vimmerby vann mot bottenlaget med 5–1, men bjöd inte på någon vidare attraktiv fotboll bortsett från första kvarten. VIF fick en enkel resa sedan bortalaget, som inte hade med sig någon avbytare, drog på sig en utvisning i början av andra halvlek. 

– Vi börjar bra, men sedan svackar vi lite. I paus kände vi att de skulle ha svårt att stå emot och så blev det. Vi gjorde fem mål och det var bra. Det var en stabil match raktigenom och vi har en del fina anfall.  

Utöver Johansson lyfte Lindgren fram Amel Komina, Niklas Gunnarsson och Karl-Viktor Söderqvist. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt