Annons:

Tvådomarsystem införs i damtrean: ”Steg i rätt riktning”

Tvådomarsystem införs i damernas division tre från kommande säsong. Foto: Ossian Mathiasson

Tvådomarsystem införs i damtrean: ”Steg i rätt riktning”

I den mån det är möjligt kommer matcherna i damernas division tre att spelas med två domare kommande säsong.
– Det är jag den första att välkomna, säger Robin Blomberg, tränare i Frödinge/Brantestad.

Annons:

Nyligen höll Smålands Fotbollförbund sitt representantskapsmöte med medlemsklubbarna. Där beslutade bland annat att införa tvådomarsystem i damernas division tre från och med säsongen 2019.

För ett par år sedan infördes tvådomarsystem, i den mån det finns domare att tillgå, i herrarnas division sex.

– Jag skulle säga att mellan 80 och 85 procent av matcherna i division sex i Småland spelas med två domare. I Jönköping tror jag inte att en enda division sex-match spelades med bara en domare under 2018. Läget ser lite värre ut i det nordöstra hörnet, med Västervik, Vimmerby och Hultsfred, säger Mats Larlind på Smålands Fotbollförbund.

”Borde kunna gå”

Herrsexan och damtrean jämställs utifrån ett domarutbildningshänseende, vilket också gör det passande att båda serierna har ett tvådomarsystem.

– Nu blir domarkommitténs uppgift att försöka lösa så att det här går att genomföra på ett bra sätt. Jag tycker att det borde kunna gå att få till det, säger Mats Larlind.

Frödinge/Brantestad SK är en av klubbarna som spelar i division tre och tränaren Robin Blomberg är positiv till nyheten.

– Det kan absolut vara tufft att vara ensam domare så det är definitivt ett steg i rätt riktning. Jag är den första att välkomna en sådan förändring, säger Robin Blomberg.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt