Annons:

Gustaf spikade igen totalt: ”Lite revansch för egen del”

Målvakten Gustaf Johansson var en av de stora hjältarna när Vimmerby IF vann kommunmästerskapet i futsal i dag. Foto: Linus Johansson

Gustaf spikade igen totalt: ”Lite revansch för egen del”

En av Vimmerby IF stora hjältar när laget vann kommunmästerskapet i futsal var målvakten Gustaf Johansson. Han spelade 60 minuter i turneringen – utan att släppa in ett enda mål.
– Lite flax och lite skicklighet så löser man det ibland, säger Gustaf Johansson med ett brett leende efter finalsegern mot Gullringen.

Annons:

Petter Gustafsson stod två av Vimmerbys matcher i gruppspelet; 1-0 mot Södra Vi och 2-1 mot Frödinge/Brantestad. Gustaf Johansson fick chansen mot Storebro, där det blev seger med 7-0.

Men framförallt fick den unge målvakten chansen i semifinalen mot IFK Tuna och finalen mot Gullringens GoIF. VIF vann båda matcherna med 3-0.

– Det är klart att jag är nöjd med att inte släppa in ett enda mål. Det kändes bra, säger Gustaf Johansson.

Stängde ner Gullringen

Hans insats i semifinalen mot Tuna var troligen den bästa från en målvakt under årets KM. Johansson radade upp fina räddningar och var en av de stora hjältarna.

– Jag var lite orolig inför semifinalen. Visst att vi vann med 7-0 mot Storebro, all respekt till dem, men det är skillnad att möta Tuna. Men när matchen väl kom igång gick det riktigt bra. Jag är väldigt nöjd med min insats i den matchen.

Även i finalen mot Gullringen spikade Gustaf Johansson igen.

– Det är svårt att göra mål i futsal så släpper man in ett mål blir man syndabock istället. Så kändes det när vi förlorade finalen i fjol. Det här var lite revansch för egen del, men också för laget, säger VIF-målvakten.

Hur upplevde du finalen?

– Gullringen var bra. Vi vet precis hur de vill spela och stängde ner deras spel bra. Det gjorde att de hade svårt att skapa chanser. Vi kontrade bra och vann på det.

Andra KM-segern

Gustaf Johansson var nöjd med Vimmerbys insats i det stora hela under KM-turneringen.

– Jag tycker att vi gjorde bra matcher från början. I sista gruppmatchen mot Frödinge/Brantestad fick vi inte till spelet, men det var kanske bra att vi hade vår dåliga match precis innan slutspelet. Det blev en liten väckarklocka. Sen satte vi försvarsspelet till 100 procent i både semifinal och final plus att vi hade ett bra passningsspel och kontrade bra. Då vinner man oftast matcherna.

För Gustaf Johansson var det här den andra KM-triumfen.

– Jag stod hela turneringen när vi vann 2017 så jag börjar bli rutinerad, skrattar han.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt