Annons:

HFK-spelare aktuell för Vimmerby: ”Vill skapa konkurrens”

Oscar Karlsson från Hultsfreds FK tränar med Vimmerby IF. Foto; Ossian Mathiasson

HFK-spelare aktuell för Vimmerby: ”Vill skapa konkurrens”

Vimmerby IF har just nu tre lokala spelare som testtränar med herrlaget. Det handlar om Ardijan Mahmutaj (SK Lojal), Oscar Karlsson (Hultsfreds FK) och Alex Gunnarsson (Frödinge/Brantestad SK).
– Jag vill bredda laget och skapa konkurrens, säger VIF-tränaren Dragan Zivic.

Annons:

Vi har tidigare berättat att offensiva mittfältaren Ardijan Mahmutaj är ett hett namn för Vimmerby IF. Mahmutaj har själv uttalat till DV att han är överens med VIF och att det nu bara återstår att klubbarna ska komma överens.

Dragan Zivic vill inte gå riktigt lika långt i sina uttalanden:

– Av de spelare som tränar med oss från andra klubbar nu är Ardijan närmast att få komma över till oss, men det är inte klart. Jag hoppas dock att det blir det, säger Dragan Zivic.

Vad ser du i honom?

– Han kan värdera spelet väl, är teknisk, har låg tyngdpunkt och ett bra rörelsemönster. Sen har han inte lagt den fysiska grunden så för honom väntar i så fall ganska tuffa träningsmånader för att kunna spela upp sig. 

”För tidigt att säga”

Nytt är att också Oscar Karlsson, mittfältare från Hultsfreds FK, tränar med VIF.

– Han har tränat tre pass med oss och det är en spelare som är värd att titta lite närmare på. Om han skulle bredda laget eller till och med kunna ta en plats är för tidigt att säga. Kanske det förstnämnda som det ser ut nu, men det handlar också om hur hårt han är redo att träna.

Hur går ni vidare med honom?

– Inget beslut är taget, men jag har sagt till honom att han får fortsätta träna med oss. Han är en kvick spelare som inte överarbetar situationerna med bollen. Han har också skapligt bra passningsteknik, bra inlägg och jobbar hårt i defensiven. Däremot måste han slipa på det taktiska agerandet, säger Dragan Zivic.

Fortsätta träna med VIF

Oscar Karlsson själv säger så här om testträningen med Vimmerby:

– Det känns helt okej, men tempot är betydligt högre än vad jag är van vid och det finns ju alltid saker att förbättra. Tanken är att utvecklas och bli bättre och testa på något nytt.

Vad händer för dig framöver?

– Jag ska fortsätta träna med Vimmerby och sen får vi se vad som händer, säger Oscar Karlsson.

Även Frödinge/Brantestads SK:s forwardstalang Alex Gunnarsson tränar just nu med Vimmerby.

– Det är kul att de yngre som finns i närområdet vill komma och visa upp sig och testa sina vingar. Jag har bara sett honom på två träningar så där har jag inte så mycket information att komma med än, säger Dragan Zivic.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt