Annons:

Niina blir historisk ordförande i Gullringens GoIF – klubben gjorde stort plusresultat 2018

Niina Lynbech tar över som ordförande i Gullringens GoIF. Foto: Privat

Niina blir historisk ordförande i Gullringens GoIF – klubben gjorde stort plusresultat 2018

Niina Lynbech blir historisk i Gullringens GoIF:s historia. Hon blir den första kvinnliga ordföranden i föreningen.
– Jag har fått frågan tidigare, men inte riktigt känt att tiden funnits. Nu kände jag att det var dags att prova på, säger Niina Lynbech.

Annons:

Gullringens GoIF hade sitt årsmöte i söndags och det blev vissa förändringar i styrelsen. Den allra största var att klubben efter ett år utan ordförande återigen kunde fylla upp den posten. Niina Lynbech blir den första kvinnliga ordföranden i GGoIF:s historia.

– Jag har tackat nej tidigare och kände att ska jag hoppa på någon gång så är det nu. Det känns roligt att överhuvudtaget få frågan och extra roligt att vara den första kvinnliga ordföranden i Gullringens GoIF, säger Niina Lynbech.

Mycket rutin

Niina Lynbech har varit med i klubben i många år och haft roller i ungdomssektionen och marknadsgruppen.

– I och med det har jag också suttit med på en del styrelsemöten. Däremot har jag aldrig själv utövat fotboll.

Hur känns det att gå in och leda arbetet nu?

– Jag har mycket rutinerat folk omkring mig och det är jag jätteglad för. Det ska bli kul att gå in och leda arbetet, men jag har inte tänkt så mycket på det, vi är en styrelse som gör det tillsammans.

Vad ska Gullringens GoIF ha för mål i framtiden?

– Det är inte något som jag har funderat på än. Men herrarnas mål är att ta sig uppåt och på ungdomssidan får målet främst vara att ha kvar ungdomslag. Det finns inte jättemycket barn häromkring och det är något vi tampas med för framtiden. Sen har vi damlaget som vi gärna vill försöka få igång ännu mer, säger Niina Lynbech.

Stark ekonomi

Ny i styrelsen är också Åsa Gustafsson, som kliver in som sekreterare. I styrelsen finns också Tom Lynbech (vice ordförande), Tommy Wärnehall (kassör) samt Bjarne Lynbech och Tobias Gustafsson.

Gullringens GoIF gjorde ett starkt 2018 ekonomiskt och gick plus med 100 000 kronor.

– Vi har en väldigt stark ekonomi. Vi försöker lägga budgeten så att det ska bli ett plus och det har vi lyckats med de tre sista åren, säger Tom Lynbech.

Tom Lynbech berättar också att klubbens herrlag kommer att få ett betydligt fräschare omklädningsrum till kommande säsong.

– Vi ska göra i ordning ett omklädningsrum till killarna. Bland annat ska vi slå ut några väggar så att det blir lite större. Vi börjar med det arbetet i morgon och målet är att det ska vara klart till premiären.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt